Venn med ballen

Kanadieren Rob Friend hadde spilt spiss i mer enn sju timer før han scoret sitt første seriemål og gikk fra syndebukk til heltestatus.

MOLDE (Dagbladet) -  Jeg fikk ballen servert fra Ohr og smelte til, sier Friend om matchvinnersparket.

Rob Friend er ikke i tvil om at Molde får større slagkraft med Stian Ohr i spann med seg selv.

-  Vi har stort sett jaktet på mål med lange baller mot meg. Med Stian sine smarte løp skaper vi plutselig mye mer. Vi kan nå variere spillet mye mer, mener Friend.

Satt på benken

Moldes spisspar scoret sine første seriemål i år. For Rob Friend var det en ekstra bonus å bli matchvinner med faren på tribunen.

-  Han kom fra Canada for å se meg i en kamp i fjor høst, men da satt jeg på benken. Godt at jeg fikk gitt ham valuta for pengene denne gang. Man føler presset når det går mange kamper uten scoring og med bare tap.

-  Om noen synes jeg scorer for lite, føles det litt urettferdig. Jeg har misunt mine spisskollegaer i andre klubber som får servert mange målsjanser, sier matchvinneren.

Løpsmaskinen Stian Ohr fikk sjansen som hengende midtspiss i spann med Friend. Det var grepet som gjorde at Molde fant seg selv igjen.

GLAD MATCHVINNER: Ni minutter før slutt scoret Rob Friend sitt første mål og sørget for tre poeng til Molde. Petter Rudi peker begeistret på kanadieren. Foto: Tommy Jakobsen
GLAD MATCHVINNER: Ni minutter før slutt scoret Rob Friend sitt første mål og sørget for tre poeng til Molde. Petter Rudi peker begeistret på kanadieren. Foto: Tommy Jakobsen Vis mer

Trives som midtspiss

-  Jeg løper like mye uansett hvor jeg spiller. For meg er midtspiss en ny rolle. Jeg trives i den, gliser matchprofilen Stian Ohr etter å ha vært banens beste da Molde snudde trenden med seier over Tromsø

Til nå har Ohr hatt en omflakkende tilværelse og blitt mest kjent for å skifte klubbdrakt. Tilbake i Molde har trenerne vært i tvil om hvor de skulle bruke hans kapasitet. Karrieren som flankespiss kan være tilbakelagt etter suksessen som midtspiss.

Mot Tromsø satte han fyr i hjemmelaget med scoring etter drøyt tre minutter. Det knallharde skuddet fra ti meter hørte keeper bare susen av. Etter utallige løpeturer ga han pasningen som førte spisskollega Rob Friend på scoringslista ti minutter før slutt.

Lagrevansje

Begrepet løpende spiss har fått en ny mening med Ohr i rollen.

-  Ja, jeg løper kanskje mer enn de fleste spisser, men det er slik jeg spiller. Vi hadde bestemt oss for å gå ut og ha det gøy. Hele laget sto på for å få revansje for 1-6-tapet mot Lyn, sier Stian Ohr.

Etter fadesen mot Lyn var det sultne Molde-spillere på seiersjakt i går.

-  Det var en lettelse å vinne igjen. Det er slik vi må jobbe for å snu trenden, sier Petter Rudi som melder seg klar til tjeneste for landslaget.

-  Jeg får bare fortsette å spille så bra kamper. Hovedfokus er Molde, med landslaget som mulig bonus, sier Rudi.

GOD: Stian Ohr spilte godt og scoret Moldes første mål.