Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vennegoor of Hesselink til Hull

Skrev under på overtid.

KLAR FOR HULL: Overgangsvinduet stengte formelt klokka 18 mandag ettermiddag, men engelske klubber kan fortsatt hente klubbløse spillere. Det var en mulighet Hull benyttet seg av da de skrev en toårskontrakt med tidligere Celtic-spiss Jan Vennegoor of Hesselink.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
KLAR FOR HULL: Overgangsvinduet stengte formelt klokka 18 mandag ettermiddag, men engelske klubber kan fortsatt hente klubbløse spillere. Det var en mulighet Hull benyttet seg av da de skrev en toårskontrakt med tidligere Celtic-spiss Jan Vennegoor of Hesselink.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

• Oppdatert overgangsoversikt for Premier League finner du HER.

(Dagbladet.no): Da Celtic hentet Jan Vennegoor of Hesselink (30) fra PSV sommeren 2006, proklamerte de skotske gigantene at de hadde hentet «det største navnet i fotballen» - bokstavelig talt.

Nå er det supporterbutikken til Hull som må slite med mulig mangel på bokstaver til å trykke på draktene, ettersom mannen med det ekstraordinært lange etternavnet har skrevet under på en toårskontrakt med klubben, melder Hull på sine hjemmesider.

Selv om overgangsvinduet stengte igjen sist mandag, har de nedrykkstippede «tigerene» benyttet seg av smutthullet i regelverket som tillater å hente spillere uten kontrakt. Ettersom Vennegoor of Hesselink har vært klubbløs siden kontrakten med Celtic utløp etter forrige sesong, sto han fritt til å finne seg en ny arbeidsgiver.

Styreformann Paul Duffen avslører overfor BBC at Hull har utkonkurrert flere klubber i jakten på 30-åringens underskrift.

- Vi ønsket oss en erfaren klassespiss som scorer mål, og Jan har gode statistikker fra europeiske toppserier. Det er akkurat hva vi trenger. Vi scoret ikke nok mål sist sesong. Vi har mange angrepstalenter i klubben, og med all sin erfaring kommer Jan til å bidra til at disse etablerer seg. Vi har fulgt Jan siden juli, og vi er veldig tilfredse med at vi klarte å overtale ham. Han har sett på forholdende i flere europeiske storklubber, men han ønsket å spille i Premier League for oss, sier Duffen til BBC.

Vennegoor of Hesselink har 27 landskamper for Nederland og fem landslagsmål, men har så langt ikke tatt del i den pågående VM-kvalifiseringen der Nederland har gått ubeseiret gjennom Norges gruppe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media