- Vennene mine tror selvfølgelig at jeg er gal

Tan kan selge Cardiff.

VURDERER Å SELGE: Cardiff City-eier Vincent Tan har brukt rundt 2 milliarder kroner på klubben. Nå åpner han for salg. Foto:  AFP PHOTO/BEN STANSALL
VURDERER Å SELGE: Cardiff City-eier Vincent Tan har brukt rundt 2 milliarder kroner på klubben. Nå åpner han for salg. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALLVis mer

Vincent Tan tror fortsatt det er mulig å tjene penger på Cardiff, men innrømmer at han vurderer å selge fotballklubben.

Det sier den malaysiske forretningsmannen i et intervju som sendes på Sky Sports onsdag. Der forteller Tan om hvordan inntredenen i fotballens verden har vært mer problematisk enn ventet.

62-åringen har ifølge Forbes en formue på 8,4 milliarder kroner. I intervjuet anslår Tan at han har brukt rundt 170 millioner pund (1,8 milliarder kroner) på Cardiff siden han kjøpte seg inn i klubben i 2010.

- Om jeg hadde visst at det skulle bli så vanskelig og visst om problemene vi har stått overfor, ville jeg kanskje ikke investert. Men når det er sagt, synes jeg det er en utfordring, og jeg tror at dette på sikt vil ende godt. Jeg tror jeg kan gjøre dette prosjektet lønnsomt, sier Tan.

- Vennene mine tror selvfølgelig at jeg er gal, at det er umulig å gjøre det lønnsomt. Men jeg tror det er mulig. Det vil tiden vise.

Bitt av basillen Tan forteller at han aldri hadde sett en fotballkamp før han så Cardiff i opprykksfinalen i mesterskapsserien mot Blackpool i 2010. Da hadde han nylig pumpet 60 millioner kroner inn i den walisiske klubben.

- Etter det ble jeg bitt av fotball-basillen. Jeg fant det veldig underholdende og interessant med 90.000 folk som heiet, fulle av energi.

Derfra vokste Tans investering i Cardiff raskt. Han gjorde seg upopulær da han i 2012 bestemte seg for å endre klubbfargen fra blå til rød, men bidro med tiltrengte midler.

- Jeg ventet ikke å investere slike pengesummer da jeg først ble involvert. Da jeg nådde 20 millioner (pund), sa jeg at jeg var klar for å investere opptil 100 millioner om de lot meg endre fargen fra blå til rød, sier den eksentriske forretningsmannen.

Vurderer salg Under Tan rykket Cardiff opp til Premier League for første gang, men eventyret varte i kun én sesong. Midtveis sparket han publikumsyndlingen Malky Mackay og erstattet manageren med Ole Gunnar Solskjær.

Nordmannen kunne ikke berge klubben fra nedrykk og fikk sparken etter en svak start i årets sesong.

Nå håper Tan å få inn en ny manager som kan føre Cardiff tilbake i «det gode selskap». I intervjuet med Sky Sports sier han at han vil vurdere å selge klubben om og når den returnerer til Premier League. Han ønsker å investere i en annen britisk fotballklubb samt en klubb i amerikanske MLS.

(NTB)