Venner for livet

TRENTO (Dagbladet): VM-jentene Janne Tuven (26), Gro Hammerseng (21), Marianne Rokne (23), Monica Sandve (28) og Vigdis Hårsaker (20) har én ting til felles: De har alle latt seg merke for livet med tatoveringer - og viser dem i dag fram eksklusivt for Dagbladets lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tatovering er en venn du har for livet - og så mye som en tredjedel av VM-troppen på 15 jenter har valgt å få et privat kjennetegn som vil være med dem for alltid.

Janne Tuven:

- At jenter tar tatovering er en trend som har kommet for fullt de siste to åra. På sommerstid ser du det nå overalt, sier Janne Tuven til Dagbladet.

Seriøse toppidrettsfolk er ikke noe unntak. Sjøl var Tuven tidlig ute med å la seg merke - som 18-åring for åtte år siden. Og for henne handler tatoveringen i dobbelt forstand om et vennskap for livet:

Hun og venninnen Elisabeth Fossum tok lik tatovering - et kinesisk symbol for vennskap.

- Vi er fortsatt veldig gode venninner, og tatoveringen betyr noe for oss begge. Den skal være med oss for bestandig, sier landslagets venstrehendte og hardt-skytende bakspiller.

- Reaksjonene hjemme?

- Pappa bare himlet med øynene, og de registrerte det egentlig mes t med latter. Men før vi bestemte oss, målte vi med mutterns Sloggi-truser, for å ta tatoveringen et sted hvor den passer under trusa når vi blir eldre.

- Har du lyst på flere?

- Jeg har tenkt på det, men det blir nok ikke til det.

Vigdis Hårsaker:

- Jeg tok tatoveringen da jeg flyttet hjem igjen fra Frankrike etter bare tre måneder. Sportslig var det en nedtur i Toulon, men i tatoveringen har jeg iallfall ett godt minne derfra.

- Reaksjonene hjemme?

- De tok det bra. Det viktigste er at det er et godt minne for meg.

- Har du lyst på flere?

- Jeg har lyst på en til, men vet ikke helt om jeg kommer til å gjøre det.

Så langt i VM har ikke Vigdis fått vist sitt store potensial. 20-åringen sprudler på treningene, men sliter med å få det ut i kamp når hun slipper til.

Marianne Rokne:

- Jeg hadde gått lenge og sett etter en soltatovering, og da jeg så denne for to år siden, slo jeg til, sier Tertnes-jenta.

- Reaksjonene hjemme?

- Det var ikke så populært i familien. Pappa var sikker på at det var en slik som går vekk i vask, og var ikke helt blid da han forsto at tatoveringen er ekte. Men de har kommet over det nå.

- Har du lyst på flere?

- Ikke foreløpig, iallfall, sier Marianne, som med sju scoringer på en snau omgang mot Sør-Korea tirsdag fikk sitt definitive gjennombrudd på landslaget. I kveld må hun ta skuddansvar mot Frankrike.

Gro Hammerseng:

- Jeg var med to venninner som skulle tatovere seg i Oslo for tre år siden. Mens de ble tatovert kikket jeg litt og fant en jeg likte. Vi var på vei hjem igjen da jeg bestemte meg for å få tatovering, så vi måtte snu.

- Reaksjonene hjemme?

- Jeg løp ikke akkurat hjem og rop te: «Mamma, se hva jeg har gjort.» Pappa har vel knapt kommentert den, så de har tatt det bra. Jeg valgte også å ta den et sted hvor jeg må se i speilet for å se den sjøl. Sånn sett blir jeg heller ikke lei den.

- Har du lyst på flere?

- Nei, det skal jeg ikke. Det var faktisk ganske vondt å ta den også. Og om jeg skulle bli lei denne, kan jeg jo trøste meg med at den sikkert forsvinner mellom fettet når jeg blir eldre.

Monica Sandve:

- Jeg har to tatoveringer. Den første tok jeg i 1994, og syntes det var så kult at jeg tok en til året etter. Jeg har ikke angret et sekund.

Valget av symbol var tilfeldig.

- Jeg ville ha en som ikke så mange andre hadde, men jeg vet ikke hva det betyr.

- Reaksjonene hjemme?

- Det var ikke akkurat det de hadde drømt om, så de ble litt overrasket.

- Har du lyst på flere?

- Vet ikke, ennå. Nå har jeg to, så det holder kanskje .

Politikvinnen har hatt et sterkt mesterskap på høyrekanten så langt, og har vært veldig treffsikker på skuddene sine.

SOL: Marianne Rokne.
VENNSKAP: Janne Tuven.
TO STK: Monica Sandve.
VONDT: Gro Hammerseng.
FRANSK: Vigdis Hårsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer