Venner igjen

Vennskapet blomstrer igjen mellom Frode Kyvåg og Anja Andersen. Så gode venner er de to at Frode skal hjelpe Anjas Slagelse i den avgjørende opprykkskampen til dansk eliteserie 7. januar.

Kyvåg og Andersen har vært venner i ti år. Vennskapet tok en pause da Anja Andersen anmeldte Bækkelagets lege Odd Arne Daljord for brudd på taushetsplikten. I tillegg hentet Anja Andersen Kyvågs stjernespiller Jeong Ho Hong til Danmark.

Søndag og mandag snakket de to gode vennene sammen for første gang på lenge.

- Hun sto plutselig utenfor døren min. Jeg fikk hakeslepp, men desto gledeligere var det, sier Kyvåg til Dagbladet.

Kyvåg-hjelp

De to gamle vennene hadde en lang og fortrolig samtale.

- Vi snakket om hvordan vi har hatt det den siste tida, den norske, den danske serien og det kommende håndball-EM, sier Kyvåg og fortsetter:

- Vi fikk tatt igjen mange måneder uten kontakt i løpet av noen få timer, og jeg kjenner ikke noe flottere menneske enn Anja, sier Kyvåg.

De to gode vennene har også avtalt at Kyvåg skal hjelpe Slagelse i den helt avgjørende kampen for opprykk til dansk eliteserie 7. januar.

- Det er et slikt forhold vi alltid har hatt til hverandre. Vi hjelper og støtter når den andre trenger det, sier Kyvåg.

- Vond og vanskelig

Det som har skapt problemer i vennskapet mellom de to håndballpersonlighetene er en sak der Anja Andersen anmeldte Bækkelagets lege Odd Arne Daljord til Statens helsetilsyn. Anja mente gjennom sin advokat Thor Erik Johansen at Daljord brøt taushetsplikten da han uttalte seg om hennes hjerteproblemer i et intervju i Dagbladet 16. oktober 1999.

- Saken har vært både vond og vanskelig. Den har komplisert forholdet mellom Anja og meg. Begge har vi behov for å legge saken bak oss, men saken sto ikke på dagsordenen under helgas møte, understreker Kyvåg.

Han regner med å snakke med Anja Andersen om saken på et seinere tidspunkt.