Venner igjen

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn slo Vålerenga - igjen - og daglig leder Ole-Ray Grødseth feiret med et velregissert gledesstunt for kameraer og åpne mikrofoner. Beskjeden ut kunne ikke mistolkes: Lyn er venner igjen.

- Alle de problemstillingene som har vært oppe er helt uinteressante, sier Lyn-eier Atle Brynestad.

- De er ikke noe tema lenger. Og derfor ser vi bare framover. Vi er ferdige med alt det andre.

Og derfor Ole-Ray Grødseths samling i garderoben og på Tippeligaens sølvplass et kvarters tid etter at alle mann var kommet i garderoben. Da mediene ble sluppet inn sto, hele Lyn-familien med armene rundt hverandre og gjallet ut den gode følelsen. Og så smilte de - for første gang på lenge.

Til og med Jonny Hanssen hadde bare gode ord å servere:

- Det var viktig for oss å snu den negative trenden, sier banens bestemann.

- Og det var selvfølgelig ekstra godt å gjøre det mot Vålerenga. For vi har vært nede, og langt nede også. Og derfor er det spesielt deilig å vinne dette nabooppgjøret.

Straffeseier igjen

Mye fighting og lite vakker fotball. Bortsett fra de gangene Lyn tok mot til seg og kjørte overganger på Vålerenga. Og da så du også kvalitetsforskjellen og hvorfor det skiller 13 poeng mellom de to Oslo-lagene.

Lyn har pasningskvalitet på midtbanen. Vålerenga har fortsatt bare mest vilje.

At Lyn vant på straffespark, gjorde kvelden bare enda mer spesiell. De vant jo fra merket i mai også. Men den gangen raste VIF-trener Kjetil Rekdal - i går var han enig med dommeren. I hvert fall når det gjaldt Lyns straffespark.

- Men spørsmålet er om ikke vi også skulle hatt et da både Knut Henry Haraldsen og Petter Belsvik ble revet ned i feltet rett før slutt, sier Kjetil Rekdal.

- Men dømt er dømt - uansett hva jeg mener forandrer det ingen ting. Og det irriterer meg litt at vi tapte, for seieren kunne like gjerne gått til oss.

- Det handlet egentlig om å få det første målet.

Vil ha cuprevansje

To tap for Lyn og 13 poeng bak på tabellen gjorde at Kjetil Rekdal offentliggjorde følgende ønske i garderoben i går kveld:

- Både vi og Lyn må vinne kvartfinalene våre i cupen og møtes enten i semifinalen eller finalen. Vi vil ha revansje. For møter vi ikke Lyn igjen denne sesongen, kan det bli en lang vinter med mye drittpreik. To tap er tungt å fordøye, smiler VIF-treneren.

- Det viktigste for Lyn var tre poeng, sier Atle Brynestad.

- Naborivaliseringen kom i andre rekke. Det er poengene, uansett hvem vi møter, som er det viktigste. Men med det i boks er det klart at det er ekstra godt å ha tatt full pott mot nettopp Vålerenga. Uten at jeg godter meg av den grunn.

Atle Brynestads ønskesituasjon som klubbeier er Lyn på topp, Vålerenga som nummer to og Stabæk og Lillestrøm på de neste plassene. Dette for å skape trøkk rundt nærområdet.

- Vi ønsker Vålerenga bare godt, sier han.

Fra den andre siden av byen vil du aldri få høre det motsatte.

Lyn - Vålerenga 1 - 0

MÅL: 1 - 0 Helgi Sigurdsson (str. 60)

BB: Jonny Hanssen, Lyn

SMILER: Det var bare glade fjes i Lyn-garderoben etter seieren mot Vålerenga i går. I sentrum for jubelscenene: Trener Sture Fladmark (t.v.) og klubbeier Atle Brynestad (i midten).