Venninna: - Jeg er bekymret for Heidi

Tidligere landslagsløper Martine Ek Hagen ser flere faresignaler hos sin gode venninne og tremenning Heidi Weng.

DÅRLIG START: Heidi Weng røk ut av prologen på sprinten under verdenscupåpningen i Finland. Venninna Martine Ek Haken forklarer hva hun tror kan ligge bak. I studio: Øyvind Godø, Martine Ek Hagen og Kristoffer Løkås. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Heidi Wengs «Ruka-forbannelse» fortsatte i verdenscupåpningen i dag. For fjerde år på rad røk hun ut i prologen i Nord-Finland.

* Weng endte på 67. plass i prologen i dag og røk rett ut.* Hun ble nr. 31 og utslått i samme prolog i Ruka i fjor.* Weng ble nr. 42 og utslått i prologen i Ruka i 2018.* Hun ble nr. 59 og utslått også i prologen i Ruka i 2017.

Det mest bekymringsfulle var imidlertid avstanden opp til prologvinner Ane Appelkvist Stenseth - som var hele 25,8 sekunder på en så kort distanse med løpstid under tre minutter.

Få kjenner Weng bedre enn tidligere landslagsløper Martine Ek Hagen, som er bestevenninne og tremenning med den populære langrennsprofilen fra Ytre Enebakk.

- Heidi er ikke seg selv

Ek Hagen gjestet Dagbladets langrennsprogram under sendingen i dag - som du kan se i videoen øverst i saken - og ga seerne dyptgående innsikt i hvordan Weng tenker og har det i disse utfordrende pandemi-tider.

- Heidi er ikke seg selv om dagen. Det er det kanskje ingen som er i disse dager, men jeg tror det går ekstra innpå Heidi, forteller Martine Ek Hagen i Dagbladets langrennsstudio (se video øverst i saken).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer