Østerrike - Norge 1-1

Venninna reagerer

Caroline Graham Hansen (25) om Mats Møller Dæhli (25): - Få forstår, men alle vil ha noe.

HEROISK: Landslagskaptein Mats Møller Dæhli forteller at laget ville kjempe for hverandre og for Norge. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge 1-1

Mats Møller Dæhli (25) leverte en heroisk innsats som kaptein da Norge spilte 1-1 mot Østerrike i går kveld. Etterpå var han blank i øynene - og svært rørt - i et intervju vist på TV 2.

- Dette var en syk opplevelse. Den gnisten og bragden vi viste i dag gjør meg utrolig stolt, erklærte Dæhli, og la ikke skjul på at det har vært en knalltøff høst.

25-åringen har vært mye ute av laget og fått nådeløs behandling av kritikerne for det han har gjort i belgiske Genk.

TV-tårene får Dæhlis gode venninne - Barcelona- og landslagsspiller Caroline Graham Hansen - til å reagere over hva kompisen har måtte gå gjennom.

Få kjenner bedre til Dæhlis skader og motgang, før han i går representerte Norge som kaptein, den største æren du kan ha som fotballspiller.

- Få forstår, skriver Graham Hansen på Instagram.

- Men alle vil ha noe, alle skal mene noe, alle vil være noe.

STERK FORSVARSTALE: Caroline Graham Hansen. Foto: NTB
STERK FORSVARSTALE: Caroline Graham Hansen. Foto: NTB Vis mer

Med et bilde av en fokusert og målrettet Dæhli på Ernst Happel Stadion fortsetter hun:

- Det arbeidet du legger ned som aldri blir sett. Det som er en selvfølgelighet. Du har ikke lov til å være trett. For følelser skal legges til side. Dritten må̊ du tåle. Vi alle lider. Du som er proff og tjener penger.

Og:

- Sippe er ikke lov. Mann deg opp før ditt rykte brenner. Mats derimot tørr å være sterk, krige, kjempe og deretter vise at vi alle har noe kjært. Å stå i det alene langt borte, samtidig passe på andre med den største tilstedeværelse. Så takk for at du tørr å vise følelser. Takk for at du bryr deg. Takk for at du er deg. Kaptein for ditt kjære Norge. Ekte kriger. Ekte venn. Ekte menneske!

GRATULERER FRA MADRID: Martin Ødegaard hyller gutta som var i aksjon i Østerrike. - Norge er stolte av dere, skriver han.
GRATULERER FRA MADRID: Martin Ødegaard hyller gutta som var i aksjon i Østerrike. - Norge er stolte av dere, skriver han. Vis mer

Norge var stor underdog i Nations Leagues gruppefinale. Det holdt nesten til seier. Men 1-1 gjør likevel at nasjonen har fått nye kjæledegger.

A-landslagsgutta hyller innsatsen og har grepet til sosiale medier.

- Norge er stolte av dere, skriver Martin Ødegaard på Instagram.

- For et lag, melder Sander Berge.

- At jeg får være kaptein for Norge i en slik type kamp, og at vi står opp på denne måten, det er helt fantastisk, sier Møller Dæhli.

NATIONS LEAGUE

Østerrike64119-613
Norge631212-710
Romania62228-98
Nord-Irland60244-112
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer