Landslagsvenninnenes farvel med Vibeke Skofterud

Venninnene om Skofterud: - Tror fortsatt ikke helt at jeg har skjønt hva som har skjedd

Ragnhild Haga og resten av kvinnelandslaget skal minnes Vibeke Skofterud ved å bevare det hun sto for på landslaget.

MENTOR: Ragnhild Haga er med som mentor på den åpne juniorlandslagssamlingen på Sjusjøen hvor utøvere fra 19 forskjellige land trener med det norske juniorlandslaget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Vibeke Skofterud ble bisatt i Eidsberg kirke ved Mysen forrige uke stilte hele det norske kvinnelandslaget opp. Jentene var på samling i Torsby i Sverige både før og etter begravelsen. Ragnhild Haga forteller Dagbladet at det føltes merkelig å ta farvel med den tidligere landslagsløperen.

- Ja, det var fryktelig trist. Det var helt merkelig at man midt i en samling skulle reise i en begravelse. Jeg tror fortsatt ikke helt at jeg har skjønt hva som har skjedd, sier Haga.

Som en av de yngre løperne på laget har Haga aldri vært lagvenninne med Skofterud, og kom først inn på landslaget etter at Skofterud hadde forsvunnet ut. Likevel sier Haga at hun fortsatt merker Skofteruds innflytelse på miljøet i det norske landslaget. Den gleden og humøret hun spredde er noe landslagsjentene jobber for å bevare.

- Jeg var aldri på lag med Vibeke, men hun var en utrolig humørspreder og fargeklatt hver gang man møtte henne. Det fikk meg til å tenke litt og sette pris på hvor utrolig at vi får være på samling og ha det gøy, vi må ta med oss noe av det Vibeke sto for videre, sier den doble olympiske mesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer