Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vennligst ikke si at han er en rasist

Mourinho tar Terry i forsvar.

VENNER: Tidligere Chelsea-manager José Mourinho insisterer på at den utestengte midtstopperen John Terry ikke er en rasist. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
VENNER: Tidligere Chelsea-manager José Mourinho insisterer på at den utestengte midtstopperen John Terry ikke er en rasist. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS Vis mer

Tidligere Chelsea-manager José Mourinho insisterer på at den utestengte midtstopperen John Terry ikke er en rasist.

Englands fotballforbund (FA) fant torsdag Chelsea-kapteinen skyldig i rasisme mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand. Det resulterte i fire kampers karantene og to millioner kroner (220.000 pund) i bot.

31-åringen har 14 dager på seg til å anke kjennelsen. Terry er tidligere frifunnet for samme sak i retten, og han høster støtte hos sin tidligere sjef.

- Han er ingen rasist. Det er 100 prosent sikkert. Vi (Chelsea) hadde 12 afrikanske spillere i stallen. Det var en fantastisk tropp, og han hadde alltid et godt forhold med samtlige av dem, sier Mourinho, som var Chelsea-manager fra 2004 til 2007.

Samtidig utelukker ikke den nåværende Real Madrid-sjefen at Terry har kommet med et rasistisk utspill mot Ferdinand i kampen mellom London-klubbene i oktober i fjor.

- Jeg vet at slikt kan skje i fotballen. Noen ganger er det mer enn en kamp og du kan reagere på en måte som ikke representerer hvem du egentlig er. Han ytret sannsynligvis en rasistisk kommentar eller holdning mot motstanderen. Noen ganger ser vi på motstanderen på feil måte, sa Mourinho.

Og la til:

- For å gjøre opp for seg, må han straffes. Men vennligst ikke si at han er en rasist, for jeg vet hva jeg snakker om. (Didier) Drogba, Geremi, (Claude) Makelele vil alle si at han ikke er en rasist.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media