Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Vent og se hva ei gal kjerring kan gjøre»

Antyder hevnmotiv mot Ndure.

DRO OPP SMS'ER: 
Forsvarer Mette Yvonne Larsen og advokat Inga Laupstad (med ryggen til) i Nedre Romerike tingrett der Jays Ndure er tiltalt for gjentatte ganger av vold og trusler mot sin eks-samboer.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRO OPP SMS'ER: Forsvarer Mette Yvonne Larsen og advokat Inga Laupstad (med ryggen til) i Nedre Romerike tingrett der Jays Ndure er tiltalt for gjentatte ganger av vold og trusler mot sin eks-samboer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Den norske friidrettsutøveren Jaysuma Saidy Ndure (32) møtte i dag i Nedre Romerike tingrett tiltalt for vold mot sin ekssamboer.

Ndure er tiltalt for gjentatte tilfeller av vold og trusler mot kvinnen, noe han benekter.

Friidrettsutøverens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, dro fram en rekke tekstmeldinger i retten som den fornærmede kvinnen har sendt til Ndure.

Én av disse lød som følger:

«Just wait and see what a crazy bitch can do».

Eller fritt oversatt til norsk: «Vent og se hva ei gal kjerring kan gjøre».

Larsen fulgte opp med å spørre tiltalte om nettopp denne rettssaken kunne ha noen sammenheng med utsagnet i denne sms-en, noe fornærmede benektet.

- Det er en insinuasjon. Spørsmålet er hva hun mente med den meldinga, da hun ikke kunne svare på hva hun mente (i retten). Han (Ndure) har opplevd at hun ønsket å ramme ham etter bruddet, sier Mette Yvonne Larsen til Dagbladet etter første dag i retten.

Temperatur Forsvareren forteller at Ndure har spurt seg selv om dette er en hevnaksjon.

- Det var dramatikk mellom dem denne natta. Slik det har «ballet på seg», så er det slik at han har lurt på om dette kan være en hevnaksjon.

En snau time ut i forklaringen brast den fornærmede kvinnen i gråt da hun sa at hun ga uttrykk for at hun «ikke hadde mer verdighet igjen». 

- Husker lite Retten innvilget henne et kvarters pause for at hun skulle få hente seg inn. Kvinnen svarte også at hun ikke husket flere detaljer fra kvelden.

- Fornærmede har sittet hele dagen og forklart seg. En av grunnen til at det tar lang tid er at hun husker lite. Det er mye hun ikke ble spurt om før jeg begynte å spørre om alle disse tekstmeldingene og temperaturen mellom dem. Det virker som politiet har hatt lite fokus på det. Jeg synes hun får mye hjelp til å huske og det fører til at retten må spørre seg om dette er selvopplevd eller ei, sier Mette Yvonne Larsen.

- Er det overraskende at hun husker så lite, eller har du forståelse for det?

- Begge deler. Vi kan ha forståelse for at folk husker lite, men sånne enkelthendelser er jeg vant til at folk husker bedre. Hun har hatt halvannet år på å forberede seg, sier Ndures forsvarer.

Rettssaken fortsette i morgen med Jaysuma Saidy Ndures forklaring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media