Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Venter flere FIFA-avsløringer: - Trist

Fotballpresident Terje Svendsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballpresident Terje Svendsen er overbevist om at reformprosessene i internasjonal fotball vil virvle mer grums opp til overflaten.

Både Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har vært rammet av skandaler de siste årene. Jobben med å rydde opp er for lengst i gang, men fotballpresidenten tror det vil dukke opp nye skjær i sjøen.

- Det kommer til å komme flere dårlige nyheter fra UEFA og FIFA. Noe knyttet til historien, og noe kommer til å poppe opp som en konsekvens av motstand mot reformene som er igangsatt, sier Svendsen til NTB.

- Jeg tror at opprydningen og gjennomføringen av reformene kommer til å medføre at flere ting kommer opp i dagen. Jeg er forberedt på at dette kommer til å virke forstyrrende også på den jobben vi skal gjøre, utfyller han.

Den tyske storavisen Die Welt meldte torsdag at FIFA-president Gianni Infantino står i fare for å bli suspendert av forbundets etiske komité. Årsaken skulle være at sveitseren skal ha beordret sletting av et lydopptak fra et komitémøte i FIFA i fjor.

- Få fakta på bordet Fredag tok FIFA til motmæle mot påstandene, og hevdet overfor nyhetsbyrået AFP at opptaket som ble slettet kun var en kopi av det originale opptaket. Originalen skal ifølge talskvinnen Delia Fischer ligge forskriftsmessig i FIFAs arkiver.

Fotballpresident Svendsen sier følgende om saken:

- Nå er det viktig at man får fakta på bordet snarest mulig, sånn at man får klarhet i hva som faktisk har skjedd.

- Infantino har kommet inn som et friskt pust i FIFA og gjennomført reformer, og i det perspektivet er det trist dersom det skulle være noe i dette, tilføyer han.

Han vil ikke felle noen dom over sveitseren:

- Dersom det som er gjengitt i mediene stemmer, er det en alvorlig sak. Fotballen trenger ledere internasjonalt som kan gjennomføre tøffe reformer, og som det ikke hefter noe negativt ved, sier Svendsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!