Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Venter fortsatt på Riseth

Ola By Rise testet alle spillerne på trening i kveld. Og venter i spenning til i morgen på Vidar Riseth.

ATEN (Dagbladet.no): Som kjent har Rosenborg skadeproblemer før den viktige Champions League-åpningen mot Panathinaikos i morgen.

Roar Strand har fortsatt problemer med lårskaden han pådro seg på landslagssamlingen i forrige uke, mens Vidar Riseth har feber. I tillegg er Øyvind Storflor tvilsom.

- Kan du si noe om status i dag, Ola?

- Nei, sier han til Dagbladet.no.

- Vi må vente og se til etter treninga.

Og legger til at han ikke tar noen endelig avgjørelse før i morgen. Men Vidar Riseth var bare med på oppvarminga, og er nok heller tvilsom.

Såra stolthet

For Rosenborg skal snu den dårlige trenden i Champions League. På de tretten siste bortekampene har de tolv tap. Og en uavgjort.

- Det er riktig at vi har en nokså dårlig bortestatistikk. Det må vi rette på om vi skal gå videre, sier Ola By.

- For vi har ikke tenkt til å være veggpryd her.

4-1-tapet mot Vålerenga på lørdag er allerede glemt. Ute av systemet. Nå tenker Ola og hans mannskap bare på kampen mot Panathinaikos. I byen kong Mykland I en gang herjet med den grønne skjorta.

Uten at han helt slipper tak i Vålerenga.

- Fotballspillere som får litt såra stolthet vil ofte yte litt ekstra. Sånn håper jeg det blir også, sier By Rise.

Blir det som han håper får han altså indirekte hjelp av Oslo-laget til å ta poeng i Champions League.

Vil ikke tape

- Målet? Poeng, forteller RBK-sjefen.

- Prestasjonsmessig skal vi levere en god kamp på bortebane.

Mer krever han ikke. For det er ikke RBK som er favoritter i morgen. Det er Ola By helt overbevist om, på tross av at Panathinaikos ikke har begynt sesongen ennå.

- Jeg tror du skal ha bodd minst ti år i Trondheim for å antyde at Rosenborg er favoritter i denne kampen. Minst ti år.

- Vi håper det er en fordel for oss at de ikke er i sesong, men det sa landslaget før kampen mot Italia også. Og det så ut som de hadde spilt en stund, sier Ola By Rise lakonisk.

HELT GRESK:</B> Ola By Rise hadde ikke så mye å si til de greske journalistene. Men han fikk jobben med å oversette de norske spørsmålene til norsk for den greske tolken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling