MOT LANGLØP? Petter Northug dropper femmila i NM for å gå langløp i helgen. Det varsler muligens hva skikongen vil prioritere neste sesong.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MOT LANGLØP? Petter Northug dropper femmila i NM for å gå langløp i helgen. Det varsler muligens hva skikongen vil prioritere neste sesong.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Venter med å diskutere Northug til etter påske

- Det blir vel en prioritering på langløp.

Norges Skiforbund og Petter Northug venter med å diskutere skistjernens framtid til etter påske, skriver VG. Torsdag antydet John Northug at sønnen vil prioritere langløp neste sesong.

Petter Northugs landslagsavtale går ut 7. april. Foreløpig er det helt åpent hva som skjer etter det, men skistyret har vedtatt at trønderen må si ja til landslagsplass og kutte privatsatsingen om han vil representere Norge i verdenscupen.

Les også: Her er den enkleste løsningen på Northug-problemet.

Neste sesong er uten mesterskap, og mye tyder på at Northug vil satse på langløp fra kommende vinter. Det signaliserte også hans far John Northug da han snakket med NRK etter torsdagens NM-lagsprint i Harstad.

- Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg. Nå har det ikke vært noen store diskusjoner, men han ønsker å prøve dette. Det er en ny type konkurranse som man må lære på et vis, og derfor går han en del av dem nå, sa han om at sønnen skal gå Årefjällsloppet som avslutter Ski Classics-sesongen lørdag.

I utgangspunktet skulle Northug og skiforbundet møtes i Harstad, men partene ble enige om at møtet utsettes til over påske.

- Jeg snakker mye med Are (Sørum Langås, Northugs manager), og vi er enige om ikke å bruke tid på dette før påske, men la tiden jobbe for oss og møtes rett etter påske i stedet. Nåværende avtale varer til 7. april og fungerer utmerket, sier langrennssjef Åge Skinstad til VG.

(NTB)