- Venter med Anderlecht

Proff-føljetongen rundt Branns Thorstein Helstad er i ferd med å ta en ny vending.- Nå har engelskmennene kommet på banen, så nå legger vi oss bakpå og venter, sier agent Rune Hauge til Dagbladet.

Hauge vil som vanlig ikke bekrefte hvilke engelske klubber som har kontaktet ham. Men det er ingen hemmelighet at både Sunderland og Leeds har vist stor interesse for Tippeligaens toppscorer.

- Flere engelske klubber har ringt meg de siste dagene. Om de har kontakten Brann vet jeg ikke. Uansett betyr det at vi vil avvente og se hva som skjer, forklarer Hauge.

Avventer

Helstad selv er på kjærlighetsferie i Portugal. Han har lagt saken i hendene på Rune Hauge. Anderlechts tilbud til Brann har latt vente på seg etter at situasjonen til deres nåværende toppscorer Thomas Radzinski fortsatt er uavklart. Dagbladet vet at det i går var nye samtaler mellom belgierne og Everton om en en overgang for Radzinski.

- Ja, og i det øyeblikket Radzinski forlater klubben vil nok Anderlecht ta opp en tettere dialog med Thorstein, men vi avventer som sagt situasjonen etter at flere er på banen, sier Hauge.

Han røper ikke hva som er Helstads førstevalg.

- Jeg kan bare si at engelskmennene ikke trenger bla opp like mange pund som belgierne har tilbudt i franc, sier han ironisk.

Johnsen neste

Hvis Helstad skulle velge England foran Belgia, kan det bane vei for Rosenborgs Frode Johnsen til Anderlecht.

- Jeg har visst om Anderlechts interesse i tre-fire måneder og jeg tror også de har vært på tribunen og sett på meg. Men jeg tar eventuelle proffrykter med en klype salt, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

- Er det en aktuell klubb for deg?

- Det er sikkert en fin klubb, men det er Rosenborg også, sier en ferierende Frode Johnsen.

Anderlechts har satt opp en liste over de aktuelle spillere klubben følger som mulige erstattere for Radzinski Sammen med Thorstein Helstad og Frode Johnsen står Tony Vairelles (Lyon), Ivica Mornar (Standard Liege), Gilles de Bilde (Sheffield Wednesday) og Alex (St. Etienne)

<B>VENTER:</B> Thorstein Helstad må fortsatt vente på om det blir noen proff-overgang.