Venter med jubelen

Norge vant den siste kampen i 1. divisjon i VM i ishockey, men er avhengig av at Frankrike taper mot Italia seinere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannia ble slått 3-2 (2-2, 0-0, 1-0).

- Det ble en forferdelig kamp. Vi hadde samme kampen mot britene i fjor. De gir seg jo ikke, men vi ga dem også alt mulig. Takket være den blå rekka så vinner vi likevel, slo landslagssjef Roy Johansen fast overfor NTB.

Han anser sjansen til at Italia slår Frankrike en senere kamp i dag til å være 25 prosent.

- Nå ha vi gjort vårt og så får vi se etterpå, sa Johansen.

I avslutningskampen mot Storbritannia gjorde det norske laget jobben sin med å vinne. Det ble en svært rotete kamp hvor nordmennene ikke helt trodde at det gikk an å score mål. Britene fikk det innledningsvis svært lett med å gjøre både 1-0 og 2-1.

Den første pucken bak Joakim Wiberg lå i målet etter bare 16 sekunder. Store David Longstaff uhindret sette pucken i mål. Espen «Shampo» Knutsen utlignet, men britene tok igjen ledelsen. Denne gang fikk Jonathan Weaver gjøre akkurat som han ville i norsk sone.

Martin Knold utlignet til 2-2 på et overraskende skudd fra blålinjen, og kampen var like langt etter en periode. I midtperioden dominerte nordmennene stort, men nok en gang var de ineffektive. Null mål på 23 skudd sier det meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer