Venter med Tiger

Lars Petter Brovold tar Tiger Woods sin vinnerresept fra The Open 2000 på ordet: Den som slår langt har en stor fordel på St. Andrews.

Og Lars Petter Brovold fra Onsøy slår langt. Til tider fryktelig langt, når han treffer som han skal. Og derfor har den store kanonen vært mye ute av bagen i de siste dagenes oppkjøring og finpussing til The Open debuten i dag kl. 12.10 helnorsk sommertid.

Treffer du driven godt får du mye gratis på The Old Course.

-  Det stemmer godt det, sier Lars Petter Brovold til Dagbladet. -  Med lange utslag passerer du en del hindere. Og i tillegg spretter og triller ballen så mye at du får ekstra lengde ut av det også.

Det sitter i hodet

-  De som slår langt har en fordel på St. Andrews.

Lars Petter Brovold har nok slag i bagen til å gjøre en meget god The Open debut. I tillegg har han altså lengden. Men det er ikke der den store forskjellen på god og dårlig ligger likevel. Den sitter nemlig mellom øra.

-  Og derfor er jeg glad jeg ikke går med Tiger Woods de to første dagene, ler Lars Petter Brovold. -  Hvis så hadde skjedd tror jeg det ville blitt rimelig stivt og nervøst på første tee. Men heldigvis har jeg fått en bra trekning - jeg går med to karer som er nesten like ukjente som meg.

-  Det passer meg bra i jakten på å klare det første delmålet - cuten.

GLAD FOR Å SLIPPE: Klokka 12.10 i dag slår Lars Petter Brovold ut sin første ball på St. Andrews i The Open Championship. Og han er glad for at han ikke går i flight med Tiger Woods. 
-  Hvis så hadde skjedd tror jeg det ville blitt rimelig stivt og nervøst på første tee, sier Brovold. Foto: Svein Erik Furulund/Scanpix og AP
GLAD FOR Å SLIPPE: Klokka 12.10 i dag slår Lars Petter Brovold ut sin første ball på St. Andrews i The Open Championship. Og han er glad for at han ikke går i flight med Tiger Woods. - Hvis så hadde skjedd tror jeg det ville blitt rimelig stivt og nervøst på første tee, sier Brovold. Foto: Svein Erik Furulund/Scanpix og AP Vis mer

Beskjeden gruppe

Når TV3 sender The Open Championship vegg til vegg med 10 timers direkte bilder fra Skottland torsdag og fredag er du heldig hvis du i det hele tatt får et glimt av gruppa med David Small, New Zealand, Andrew Butterfield, England og Lars Petter Brovold. Det er nemlig de store gutta som etter regelen fyller TV-skjermene. Og den eneste måten å omgå det på er å spille fenomenal golf.

Har du kvalitet og god score spiller det nemlig ingen rolle hva de heter.

-  Det har vært ganske spesielt å være her og trene de siste dagene, sier Lars Petter Brovold. -  På mandag kom de en etter en - all de store stjernene. Det var litt rart i begynnelsen, men etter hvert har jeg blitt vant til det.

-  Sjøl verdens beste golfspillere ser større ut på TV enn de gjør i virkeligheten.

Må i fairway

Og verdens beste golfspillere sliter også på St. Andrews. Ofte mer enn andre steder. Smale fairways, høy rough, kraterliknende bunkere og usedvanlig kompliserte greener gjør det trøblete for alle. For man spiller ikke normal golf der oppe ved havet i Skottland - golf på St. Andrews og andre linksbaner er en egen idrett.

Som Lars Petter Brovold mestret til det perfekte da han vant kvalifiseringen med to runder på 66 og 64 sist helg.

-  Det handler om å putte ballen i fairway, sier han. -  Og du trenger ikke forme slagene så mye (fade eller draw) - rette slag er det som gjelder. Og så tar du gjerne fram putteren fra 40 meter og triller ballen inn på green. For å få stopp på den.

Tilbake på skinner

Lars Petter Brovold er tredje nordmann i The Open Championship. Han er ganske sikker på at han skal klare det Tore Sviland (1981) og Per Haugsrud (1997) ikke klarte, nemlig cuten. Og får han først være med til lørdag og søndag kan han slippe ut mye luft. Og bare la det stå til.

-  Denne turneringa kan få sesongen min tilbake på skinner, sier Lars Petter Brovold.

-  Jeg har jo bare tjent 7000 euro så langt og det er langt igjen til kortet for neste sesong. Men en god plassering her kan være det som skal til.

-  Og det beste er at jeg føler virkelig at jeg har muligheten til å gjøre det godt, sier Lars Petter Brovold til Dagbladet.