STEIN-DRAMA: Det diskuteres på sidelinja under stopp i spillet etter at det skal ha bli kastet en stein på Sarpsborgs keeper under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STEIN-DRAMA: Det diskuteres på sidelinja under stopp i spillet etter at det skal ha bli kastet en stein på Sarpsborgs keeper under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien, Sarpsborg - Vålerenga:

Venter på anmeldelse etter steinkasting i Sarpsborg

Traff keeper i kneet.

Tribuneskandalen i Sarpsborg ender trolig med en kraftig reaksjon for steinkasteren. Han traff hjemmelagets keeper i kneet.

Krimsjef i Sarpsborg-politiet, Kai Andersen, ser alvorlig på saken.

- Jeg venter meg at det opprettes en anmeldelse fra de politifolkene som var til stede. Det er det vanlige i slike saker, sier Andersen til NTB.

Han hadde mandag brukt mye av dagen på et stabsmøte og utelukker ikke at anmeldelsen kan komme inn litt senere.

- I utgangspunktet er dette helt uakseptabelt. Man går på fotballkamp for å hygge seg. Normalt er reaksjonene på noe som dette ganske strenge. Det er både en konkret kroppskrenkelse og også en ordensforstyrrelse, sier Andersen til NTB.

Han legger til at det trolig ikke behøves mye etterforskning av saken.

Det var i 1. omgang av kampen mellom Sarpsborg og Vålerenga at vertenes keeper fikk stein mot seg.

Politiet pågrep en mann i 20-årene fra Oslo. Han kan vente seg et rettslig etterspill og kanskje mer enn en bot.

- Jeg gikk ned og skulle ta drikke. I det jeg snur meg, blir jeg pepret med stein. En av litt størrelse traff meg i kneet. Jeg tåler mye verbalt og mye dritt, men skal jeg stå i målet og være urolig for å bli truffet av stein, er det litt over streken. Derfor måtte jeg si fra, sa Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen til NTB etter kampslutt.

I Sarpsborgs hjemmekamp mot Rosenborg skal tre personer ha blitt anmeldt, blant annet for kasting av nødbluss og fordi de tok seg inn på banen.

Fotballforbundet kommer også til å se nøye videre på steinkaster-saken.

(NTB)