Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Venter på at Villas-Boas får sparken i Spurs

Da kommer Assou-Ekotto gjerne tilbake.

UTLEID BACK: Benoit Assou-Ekotto svarte villig på Twitter om muligheten for å ta på seg den hvite trøya igjen, under en ny Tottenham-sjef. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB SCANPIX
UTLEID BACK: Benoit Assou-Ekotto svarte villig på Twitter om muligheten for å ta på seg den hvite trøya igjen, under en ny Tottenham-sjef. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Da Tottenham tapte 0-6 mot Manchester City i går skjedde det med Jan Vertonghen som venstreback.

Den store belgieren er egentlig stopper, og ønsker ikke å spille på backen. Han steppet inn bare fordi førstevalget Danny Rose er skadd.

Vertonghen sto i går for en av kampens store brølere da han bommet på ballen før Jesus Navas satte inn City sjette scoring på overtid.

Benoit Assou-Ekotto er en annen venstreback eid av Tottenham. Men kameruneren som har bekledd rollen til venstre i backrekka på White Hart Lane siden 2008 er i stedet utlånt til Queens Park Rangers.

TABBE: Jesus Navas (t.v) scoret sitt andre mål da venstreback Jan Vertonghen (t.h) feilberegnet en pasning. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
TABBE: Jesus Navas (t.v) scoret sitt andre mål da venstreback Jan Vertonghen (t.h) feilberegnet en pasning. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer

Men han kommer gjerne tilbake til Nord-London, bare Spurs ikke lenger styres av André Villas-Boas.

Ekstremt viktig i mai Det røpte 29-åringen på Twitter i går, etter at han fikk spørsmål om han vil returnere dersom den portugisiske sjefen 'endelig forsvinner'.

- Ja, helt sikkert, svarte Assou-Ekotto og la til et smilefjes.

Assou-Ekotto mistet plassen i løpet av fjorårssesongen, men i mai uttalte Villas-Boas at afrikaneren var en del av planene hans.

- Han er ekstremt viktig spiller for oss, sa Spurs-sjefen.


Så gikk det tre måneder og Harry Redknapp ble midlertidig arbeidsgiver for den franskfødte spilleren.

- Det blir fantastisk å jobbe med Harry igjen. Jeg har aldri vært i bedre form enn under ham i Spurs, og jeg ser fram til å gjøre mitt beste for QPR, sa backen i september.

TV2-kommentator Kasper Wikestad tror ikke Assou-Ekotto ville styrket dagens Spurs-lag og minner om at backen i flere å ble sett på som en svakhet av mange Tottenham-supportere.

- De som ikke får spille har en tendens til å ikke like manageren. Det skal man ikke legge så mye vekt på. Han var Harrys gullgutt, men ikke akkurat en førsteklasses Champions League-back. Her er jeg mest enig med Villas-Boas, sier Wikestad til Dagbladet.

To poeng fra Champions League Og selv om Tottenham tapte stort i går er ikke Villas-Boas favoritten blant Premier League-sjefer til å få sparken. Den posisjonen har Fulhams Martin Jol.

TETT FRAMOVER, IKKE BAKOVER: André Villas-Boas' mannskap har sluppet inn 12 mål på 12 kamper, seks av baklengsene kom i går. Samtidig har laget bare klart å score ni mål i serien så langt. Foto: AFP  / IAN KINGTON / NTB SCANPIX
TETT FRAMOVER, IKKE BAKOVER: André Villas-Boas' mannskap har sluppet inn 12 mål på 12 kamper, seks av baklengsene kom i går. Samtidig har laget bare klart å score ni mål i serien så langt. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB SCANPIX Vis mer

- Du tror ikke Villas-Boas er i fare for å bli sparket?

- Nei, det har jeg ikke en følelse av. De er bare to poeng fra en Champions League-plass, med en litt uheldig utvikling i to tap uten å score. Og de har ikke scoret mye mål i de kampene de har vunnet, sier TV2-eksperten.

Wikestad håper Tottenhams manager har initialene «AVB» i lang tid framover.

- Jeg har veldig tro på Villas-Boas som manager, og det tror jeg de også har i Tottenham. Men med de investeringene i spillere som er gjort i sommer ligger det en forventning om Champions League der, sier Wikestad.

VANT 3-1 I VÅR: Benoit Assou-Ekotto var på banen da Spurs snudde 0-1 til 3-1 mot City i april, i London. Foto: AP / Lefteris Pitarakis / NTB SCANPIX
VANT 3-1 I VÅR: Benoit Assou-Ekotto var på banen da Spurs snudde 0-1 til 3-1 mot City i april, i London. Foto: AP / Lefteris Pitarakis / NTB SCANPIX Vis mer