Venter på EM-billetten

I dag avgjør Uefa om Wales får delta i sommerens EM-sluttspill i fotball. Da må de diske Russland.

(Dagbladet.no): Landslagssjef Mark Hughes og det walisiske fotballforbundet gir seg ikke i kampen om en EM-billett til Portugal. I dag er det ventet et svar på Uefas behandling av ankesaken Wales har anlagt mot Russland.

Bakgrunnen for saken er at den russiske fotballstjernen Yevgeni Titov ble tatt i doping etter å ha spilt den første play-off-kampen i EM-kvaliken mot Wales. Titov ble utestengt fra all fotball i et år, og Wales mener de bør bli tilkjent seieren i kampen. Det ble de ikke, og dermed gikk Russland til EM-sluttspillet etter play-off-kampene.

Hughes kritisk

Etter den første dommen var Hughes og waliserne svært kritiske til Uefa. De mener Russland får EM-plassen fordi Wales er en liten nasjon. Derfor er ikke optimismen stor i det walisiske fotballmiljøet denne gangen heller.

- Hjertet mitt sier at vi har en sjanse, men hodet mitt sier nei, sier landslagsspissen Mark Delaney til BBC.

- Hvis England, eller en av de andre store nasjonene hadde vært i vår posisjon, ville situasjonen vært omvendt, fortsetter han.

Saken går til CAS

Men selv om Uefa avslår Wales' krav også i dag, gjenstår det fortsatt en ankemulighet. Idrettens voldgiftsrett i Lausanne er siste stopp for saken. Og Lausanne er helt sikkert neste stopp, uansett utfall.

- Uefas saksbehandling har aldri vært rettferdig, sier en representant i det walisiske fotballforbundet, Alun Edwards. Han sikter til at Uefa har nektet Wales å føre egne vitner, eller eksaminere de oppnevnte vitnene.

- Men Uefadomstolen er bare et av stegene vi er nødt til å ta før vi kan ta saken til Idrettens voldgiftsdomstol, fortsetter Edwards.

Blir Wales tilkjent plassen av Uefa i dag, kommer russerne til å ta saken til Lausanne.

VENTER: Mark Hughes får Uefas svar i dag.