Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Venter på generasjonsskiftet

LERKENDAL (Dagbladet.no): Christer George venter på at de unge skal ta over i RBK. I morgen får Oslo-gutten sin tredje Champions League-kamp fra start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George ble kjøpt til Rosenborg fra Strømsgodset sist sesong. I år har det blitt flere minutter på benken enn på banen. George er en av de unge som på sikt håper å danke ut veteranene på laget.

22-åringen har gjort seg sine tanker om generasjonsskiftet som tvinger seg fram i Rosenborg.

- Det er det jeg går og venter på, men det ser ut som jeg må vente et par år til. Roar og gutta må jo blki 40 år først, sier han med et bredt smil.

- Hvor lenge har du tålmodighet til å vente?

- Hvis ikke situasjonen endrer seg utover neste år, så vet jeg ikke hvor lenge jeg har tålmodighet. Det er viktig for meg å spille, sier George til Dagbladet.no.

Startet mot Stabæk

Han startet to Champions League-kamper i fjor - borte mot Paris St. Germain og hjemme mot Bayern München. George fikk sitt gjennombrudd i RBK-trøya da trønderne tapte 7-2 i Paris. Han scoret to fine mål.

- Men det hjelper ikke det, så lenge laget taper, kommenterer George.

I morgen får han etter all sannsynlighet starte sin første Champions League-kamp for året. I de fire første kampene har det til sammen blitt 47 minutter.

Han startet mot Stabæk i helga og viste at han har noe å bidra med på RBK-vingen.

- Da hadde vi jo mulighetene, men vi utnyttet ikke sjansene. Det ser ut som om vi har komme inn i en dårlig trend selv om vi har mange gode offensive spillere. Det er noe som butter, sier George.

- Ikke umulig

Den tidligere Skeid-spilleren er relativt fersk i RBK-sammenheng, men mener han merker forskjell på årets høstsituasjon sammenlignet med i fjor.

- Jeg merker veldig stor forskjell fra i fjor til i år. Nå er ikke serien avgjort og seriekampene er veldig viktige nå. Jeg tror ikke mange har tenkt på at det er Champions League i morgen, sier George.

Tippeligaen har på mange måter blitt noe Rosenborg-spillerne må vinne. Champions League-innstillingen er en annen:

- Champions League er en dessert. Da kan vi bare gå ut å kose oss, sier George.

- Vi har vel ikke så mye å hente der nå lenger, men vi får prøve oss på tredjeplassen.

Da må i så fall Rosenborg vinne mot Celtic i morgen og slå Porto i Portugal i neste uke.

- Det blir tøft, men det er ikke umulig, sier George.

Dagbladet.no gir deg siste nytt før, under og etter morgendagens kamp mot Celtic.

(Dagbladet.no)

FRA START: Chister George scoret to mål da han startet mot Paris St. Germain i fjor. I morgen starter han mot Celtic. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart