Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Venter på superlønn

VM-stjerna Kristian Kjelling (24) er ønsket av mange storklubber, men hans spanske klubb krever så mye i overgangssum at det blir lite igjen i lønn til nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjelling tror derfor at han vil vente til kontrakten med Ademar Leon går ut neste sommer før han skifter beite.

En klausul i Kjellings kontrakt sier nemlig at hans spanske klubb kan kreve én million euro (8,5 millioner kroner) for den hardtskytende stjernespilleren. Tyske Kiel og et par andre har i forhandlinger klart å presse prisen ned, men likevel måttet punge ut med så mye at det har gått «betraktelig» ut over lønnstilbudet til Kjelling.

Nei til forlengelse

-  Økonomisk tror jeg det vil være lurt å vente ett år. Da kan jeg gå gratis, og vil stå mye sterkere i lønnsforhandlinger, sier Kjelling til Dagbladet.

Ademar Leon har forsøkt å få Kjellings navn på en kontraktsforlengelse, men har fått avslag fra Norges VM-toppscorer.

-  Neste år drar jeg uansett. Da har jeg vært her i fire år, og har lyst til å prøve noe nytt. Karrieren er ikke lang.

Likevel vil ikke Ademar la nordmannen gå for en billig penge i sommer, selv om klubben på den måten kunne sikret seg noen kroner for sin store stjerne.

-  Klubben har sagt at de ikke kan forsvare sportslig å selge meg billig. De vil heller ha et bra lag enn å ha penger på bok. Dessuten forsvinner det en del andre spillere i sommer, og de kan ikke miste for mange på en gang.

Fant Kjelling-erstatter

Kjelling ville kanskje fått lov til å reise i sommer om Ademar Leon hadde fått napp hos spilleren de jaktet som erstatter for ham.

-  Jeg vet ikke hvem det var, men han skrev til slutt under for en annen klubb. Men det er ikke noe problem. Det er ikke slik at jeg vekk. Vi koser oss veldig i Spania, sier Kjelling.

«Vi» er Kristian og hans kjæreste Madeleine Lundberg (24), som i vinter flyttet ned til Kjelling i Leon.

Sportslig er det heller ikke mye å utsette på Ademar Leon. Riktignok ender de trolig «bare» på fjerdeplass i den spanske serien, men i morgen og neste søndag spiller Kjelling & Co. finale i cupvinnercupen mot kroatiske RK Zagreb.

-  Det hadde vært stort å vinne europacupen. Men det blir vanskelig. Spesielt bortekampen foran 12 000 gærninger i Zagreb neste helg blir en stor utfordring, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

Som bevis på sin imponerende sesong er Kjelling også tatt ut på verdenslaget, som skal spille oppvisningskamper mot det spanske topplaget Ciudad Real 4. juni og de spanske verdensmestrene 5. juni. Sistnevnte kamp kolliderer imidlertid med det norske landslagets jubileumskamp mot Sverige i Oslo Spektrum.

-  Sannsynligvis spiller jeg den første kampen for verdenslaget, og er med på å lage liv mot Sverige i Oslo den andre dagen, sier Kristian Kjelling.

AVVENTER: Håndball-esset Kristian Kjelling vurderer klubbskifte, men venter trolig til kontrakten med Ademar Leon går ut, for å kunne få bedre lønnsbetingelser.
Hele Norges coronakart