Venter på voldsdom og avspark

Bare timer før avspark mot Deportivo i Champions League faller voldsdommen mot Lee Bowyer. Dagbladet.no følger kampen direkte kl. 20.45.

I dag tidlig ble juryen i saken mot Lee Bowyer og Jonathan Woodgate sendt ut for å avsi en avgjørelse. De to kjempetalentene er tiltalt for et stygt overfall mot en asiatisk ungdom i fjor vinter.

Ifølge Bowyers advokat har han gode sjanser til frifinnelse. Forsvareren mener det finnes betydelige bevis for at Bowyer ikke var til stede under overfallet.

Dersom dommen kommer tidsnok - og han blir frikjent - er Bowyer aktuell fra start mot spanjolene i kveld. Selv om Bowyer må kjøre ti mil fra rettssalen i Hull.

Det bekrefter manager David O'Leary overfor Daily Mail.

Tror ikke på finaleseier

Manager O'Leary har fått laget sitt til kvartfinalen i Champions League, men tror fortsatt ikke Leeds kan vinne hele turneringen.

- Å vinne Champions League på første forsøk er umulig. Det tror jeg ennå, selv om det hadde vært gøy om jeg tok feil. Jeg trodde heller ikke vi kunne komme så langt som vi har gjort. Vi har ikke tatt bakdøra, vi har gått gjennom døden for dette, sier O'Leary.

Mens Eirik Bakke reagerte sterkt på at Deportivos Victor rangerte Leeds lavest av de åtte lagene som er igjen, mener O'Leary at Deportivo har rett.

- De sa de var glade da de trakk oss i kvarfinalen. Men det er ikke arroganse, de synes bare Manchester United og Arsenal er bedre lag enn oss, sier O'Leary til klubbens hjemmeside.

Sårbare bakover

Eirik Bakke skrev i

sin spalte i Dagbladet.no i dag

at Deportivo først og framst er gode offensivt.

- Bakover er de sårbare. Det er der vi må ta de, skriver Eirik.

For sogndølens egen del kan han bare håpe at han blir tatt ut på laget. Bakke erstattet Oliver Dacourt lørdag, man franskmannen er frisk igjen.

Dessuten er en frikjent Lee Bowyer i høyeste grad en konkurrent til Bakke, sammen med David Batty.

Verken Sky Sports eller Leeds' offisielle hjemmeside tror nordmannen starter i kveld.

  • Sannsynlige lagoppstillinger:

    Leeds: Martyn - Kelly, Ferdinand, Mills, Harte - Bowyer, Batty, Dacourt, Kewell - Viduka, Smith.

    Deportivo: Molina - Pablo, Romero, Naybet, Scaloni - Emerson, Victor, Djalminha, Fran - Tristan, Makaay.

MER JUBEL? Det blir uansett en spesiell dag for Lee Bowyer. Frifinnes han, spiller han i kveld. Her er han sammen med lagkompisene Ian Harte (t.v.) og Harry Kewell (t.h.).