Ventet fem minutter på kapteinen, lånte tilskuers radio

- Det har jeg aldri gjort før.

HJELPER: Jérémy Roy stoppet hos en tilskuer og ventet på kaptein Thibaut Pinot på tirsdagens etappe i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
HJELPER: Jérémy Roy stoppet hos en tilskuer og ventet på kaptein Thibaut Pinot på tirsdagens etappe i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAGNÈRES-DE-LUCHON/OSLO (procycling.no): Det var Alejandro Valverdes Movistar-lag som satt opp tempoet på den siste bakken på tirsdagens etappe i Tour de France.

Men da spanjolene var ferdige, var det Thibaut Pinot som overtok showet.

Den unge franskmannen støtet og fikk med seg Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde og Jean-Christophe Péraud.      

Da 24-åringen angrep igjen med en snau kilometer igjen til toppen av Port de Balès, var det ingen som klarte å følge.      

For første gang i årets Tour de France måtte til og med Vincenzo Nibali gi noen meter til franskmannen.      

I nedoverbakken kom imidlertid Valverde, Nibali og Péraud opp igjen til FDJ-rytteren. Romain Bardet og Tejay Van Garderen kom seg dog aldri opp igjen til de øvrige sammenlagtkanonene.      

Dermed tok Pinot over den hvite ledertrøyen og klatret til tredjeplass i sammendraget, bare 29 sekunder bak Alejandro Valverde.      

Les også: Kristoff: - Det blir en krisedag

- Dette var en helt utrolig etappe for oss. Thibaut har den hvite trøyen og er nummer tre i sammendraget. Det er strålende, helt strålende, sier Jérémy Roy etter målgang.

FDJ-rytteren var i bruddet som til slutt holdt hele veien inn. Men franskmannen ofret egne sjanser da han hørte at lagkamerat Pinot fløy opp bakken.      

En tilskuer med radio oppdaterte Roy om hva som skjedde med Pinot underveis. Franskmannen sto stille i hele fem minutter, før han igjen startet å sykle. Alt for å hjelpe kapteinen.      

- Det var en tilskuer ved veien med radio. Han sa at Van Garderen og Bardet var kjørt av. Valverde var også vekk. Mens jeg ventet, spurte jeg hvor lenge han hadde vært på ferie. Etterpå kjørte jeg ned utforkjøringen. Det ble en fin dag for oss, smilte Roy.      

- Det er første gang jeg stopper opp for å vente på en kaptein, men i dag var det verdt det.      

Roy gjorde en viktig jobb for Pinot i nedoverbakken mot målgangen i Bagnères-de-Luchon og var med på å sørge for at det ble en fabelaktig dag for det franske laget.      

Det samme var Arnold Jeannesson, som gjorde en viktig jobb både oppover og nedover. Trekløveret gjorde sportsdirektør Yvon Madiot stolt.      

- Vi ba Roy vente på Thibaut i finalen, og alt fungerte strålende for oss, sier Madiot til procycling.no. 

Les også: - Det var enten velt eller seier    

Pinot har slitt litt med kneet de siste dagene, men i dag merket ikke franskmannen nevneverdig til smertene. Da bestemte han seg for å angripe sine konkurrenter.      

- Han er en angriper, ikke en som bare venter. Vi fryktet Van Garderen på tempoen som kommer. Nå tenker jeg at han er for langt bak, men vi skal gjennom to toppavslutninger til, så vi skal ikke ta noe for gitt. For øyeblikket er vi på podet. Det er målet vårt, men det er fortsatt viktige etapper i vente.      

Det ser i alle fall rosenrødt ut for det franske laget etter den 16. etappen. Der var nemlig Thibaut Pinot den aller sterkeste.

- Det var en ekstraordinær dag. Målet mitt var å kapre den hvite trøyen og ta tid på mine rivaler, sier hovedpersonen selv.

- Jeg hadde en god følelse og de beste beina så langt i touren. I morgen er planen min å følge Nibali og Valverde på den siste stigningen, og så angripe på slutten.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

KNALLSTERK: Thibaut Pinot klatret fra alle på tirsdagens etappe i Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
KNALLSTERK: Thibaut Pinot klatret fra alle på tirsdagens etappe i Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer