- Ventet, og hogg til som en kobra

Daniel Nannskog scoret fem minutter før slutt og holder liv i gulldrømmen til Stabæk.

(Dagbladet.no) Sandefjord - Stabæk 2-3. Hjemmelaget kjemper for å overleve i Tippeligaen. Gjestene fra Bærum drømmer om medalje.

Derfor var ingen av lagene fornøyd da det så ut til å ende med poengdeling i hvalfangstbyen.

Fem minutter før slutt viste Stabæk hvorfor de to lagene ligger i hver sin ende av tabellen. Daniel Nannskog løp lurt, framspillet var presist og avslutningen til svensken gikk mellom beina til Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen og i mål.

- Jeg ventet lenge i denne kampen på å komme til denne skikkelige sjansen, og da må jeg bare være som en kobra og hogge til, sier Nannskog til TV 2.

Dermed har Stabæk fortsatt heng på Brann og Lillestrøm i kampen om gullet, takket være deres første seier siden sommerferien.

- Vi må våge å si at vi har gullmuligheter, selv om jeg synes også de andre kandidatene imponerer, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2.

Nhleko imponerte

Toni Nhleko var nær en målgivende bare sekunder inn i hjemmedebuten, da han sendte en horribel pasning i retning Daniel Nannskog. Men Stabæk-spilleren tok ikke vare på gavepakken fra Sandefjord-spissen.

GULLHÅPET LEVER: Daniel Nannskogs mål fem minutter før slutt sørget for at gulldrømmen i Bærum fortsatt lever. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX
GULLHÅPET LEVER: Daniel Nannskogs mål fem minutter før slutt sørget for at gulldrømmen i Bærum fortsatt lever. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX Vis mer

Etter dette lærte Nhleko seg hvilken vei han skulle spille.

Han jobbet knallhardt og var en konstant trussel.

Derfor var det ikke overraskende at det var nettopp han som utliknet Stabæks ledelse etter en drøy halvtime. Morten M. Skjønsberg bommet på en klarering og Nhleko kom alene med Knudsen. Den tidligere Brann- og Viking-spilleren gjorde ingen feil og scoret.

- Vi startet ikke som vi skulle, men våknet etter hvert, sier Jönsson.

Før dette hadde Alanzinho sendt gjestene i ledelsen med et velplassert skudd fra hjørnet av 16-meteren. Han fikk gå upresset langs boksen, vendte opp og sendte avgårde et flott skudd.

Kjeftet på seg gult kort

Men gleden var kortvarig for medaljekandidaten Stabæk. Først scoret altså Nhleko og så - bare tre minutter seinere - sendte Martin Jensen et frispark fra sida rett i mål.

Ballen lå bare noen meter unna dødlinja og han skjøt hardt og lavt inn i feltet. Jon Knudsen var dekket av Fredrik Thorsen, så ikke ballen og slapp den mellom beina.

- Ventet, og hogg til som en kobra

Men målet skulle vært annullert, for Thorsen sto i klar offsideposisjon foran Knudsen - og forstyrret ham.

Så forbannet var Knudsen over denne scoringen at han kjeftet på seg et gult kort i pausen.- Jeg ser ingenting og hindres fra å gjøre normalt keeperarbeid. Men det er forskjellige måter å tolke regelen på, sier Knudsen til TV 2 etter kampen.

- Det var soleklar offside, sier Jönsson.

Opp på 3. plass

Sandefjord fortsatte å jobbe knallhardt også etter hvilen og var veldig kompakte på Komplett.no Arena. Stabæk sleit med å spille seg gjennom, men har så mange offensive kvaliteter i laget at det likevel lå et mål i lufta.

Det kom 25 minutter før slutt.

Somen A. Tchoyi slo et innlegg fra venstresida og Veigar Pall Gunnarsson plasserte ballen opp i nettaket.

Islendingen scoret 18 mål i fjor, men hadde bare fem før kveldens kamp - og bare ett seriemål på denne siden av 17. mai (mot Godset 1. juli).

Denne sesongen har han stort sett stått for serveringen i Stabæk.

- Jeg må bare berømme Stabæk. Du sitter hele tida med følelsen av at det er livsfarlig hver gang de er rettvendt. Sånn var det ikke med oss. Vi var litt for nølende, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen.

Stabæk presset kraftig mot slutten, og fikk til slutt det seiersmålet - Nannskogs 11. i Tippeligaen - som sendte dem forbi Viking og opp på 3. plass.


-
Dette var utrolig deilig, spesielt fordi jeg synes vi spilte en dårlig kamp. Men vi viser karakter som kommer tilbake, sier Gunnarsson til TV 2.

Sandefjord ligger fortsatt helt sist, men de har bare ett poeng opp til Start på kvalikplassen.

PS! Andreas Tegström kan i løpet av kort tid bli solgt til Fredrikstad, og denne kampen kan ha vært hans siste i Sandefjord-drakta.

TOK LEDELSEN: Alanzinho sendte Stabæk i ledelsen, men Sandefjord slo tilbake ti minutter seinere.
TO KJAPPE: Toni Nhleko og Martin Jensen scoret to mål på tre minutter for hjemmelaget.