Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ventet på at kjæresten skulle dra, slik at han kunne dope seg

Alex Schwazer «lettet» over å bli avslørt.

LETTELSE:  Alex Schwazer, olympisk mester i 50 kilometer kappgang, fortalte onsdag gråtende at det var en lettelse å bli avslørt som dopingmisbruker. Foto: AFP PHOTO / Pierre TEYSSOT
LETTELSE: Alex Schwazer, olympisk mester i 50 kilometer kappgang, fortalte onsdag gråtende at det var en lettelse å bli avslørt som dopingmisbruker. Foto: AFP PHOTO / Pierre TEYSSOT Vis mer

Alex Schwazer, olympisk mester i 50 kilometer kappgang, fortalte onsdag gråtende at det var en lettelse å bli avslørt som dopingmisbruker.

- Når du venter på at kjæresten skal gå på trening slik at du kan låse deg inne på badet og injisere EPO, så er det ingen hyggelig situasjon, sa Schwazer.

Nyheten om 27-åringens positive prøve kom for et par dager siden, og han la umiddelbart kortene på bordet. Onsdag møtte han pressen med advokaten og manageren på hver sin side.

Han sa at det tynget mest at han var nødt til å lyve for kjæresten, kunstløpverdensmester Caroline Kostner.

- Jeg er ikke skapt for å bruke doping og føre folk bak lyset, og jeg orket ikke mer. Jeg kunne ikke vente på at det skulle ta slutt, sa han.

Schwazer sa at han injiserte EPO dagen før dopingjegerne oppsøkte ham 30. juli, men at han ikke prøvde å unngå testen.

- Da dørklokka ringte, visste jeg det var dopingjegere. Jeg visste at alt var over. Jeg kunne bedt min mor om ikke å åpne eller å si at jeg ikke var hjemme, men jeg ville ikke mer.

Han hevder at han ville uteblitt fra OL selv om han ikke var blitt avslørt.

- Ikke dopet i OL Schwazer bedyrer at han ikke dopet seg til OL-gullet i Beijing, og han er åpen for at prøvene hans fra da blir analysert på nytt.

- Det er bare bra for meg om alle mine prøver blir analysert igjen og resultatene offentliggjort, sa han.

Schwazer sa at han begynte å bruke EPO etter at han begynte å oppleve livet som toppidrettsutøver som tomt og meningsløst.

- Siden 2010 har jeg ikke følt meg bra, og da OL nærmet seg tenkte jeg ikke lenger klart. Jeg hadde lyst til å komme tilbake sterkere enn før, sa han.

Han fortalte at han sjekket på internett og fløy til Tyrkia i september i fjor. Der kjøpte han EPO på et apotek. Han oppbevarte stoffet i kjøleskapet hjemme og sa til Kostner at det var vitaminer.

Blir kvalm av sporten - Carolina elsker sporten sin. Jeg er lei av kappgang, jeg er lei av å trene på akkurat det samme 35 timer i uka, og noen ganger gjør det meg kvalm. Andre utøvere liker idretten sin, men jeg har bare gjort det fordi jeg er god til det, sa han.

- Nå håper jeg å leve et normalt liv, ett hvor jeg treffer kjæresten min hver kveld og ikke to ganger i måneden.

Ved siden av utelukkelsen fra idretten, som altså ikke gjør ham noe, risikerer Schwazer å straffeforfølges for bedrageri etter de strenge italienske antidopinglovene, og han kan også bli stilt for militærrett fordi han er ansatt i militærpolitiet.

- Det viktigste er å befri meg for vekten jeg har inne i meg, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media