Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ventetida er over for Flo

Spiller kamp for første gang på 150 dager.

VALLHALL (Dagbladet.no:) Det er 149 dager siden Tore André Flo sist spilte en kamp. I morgen kveld løper han ut på en fotballbane igjen, med Vålerenga-drakta på kroppen.

- Jeg gleder meg. Det skal bli kjekt å prøve seg igjen, sier spissen til Dagbladet.no.

Vålerenga møter GAIS i Göteborg, og 32-åringen føler seg klar til kamp.

- Det eneste jeg mangler nå er kamptrening. Det fysiske er på plass og jeg føler meg grei i kroppen.

Trente alene med fysioen

Det var i oppkjøringen til seriefinalen Tore André Flo skadet seg. Han hadde vært strålende på trening, før han pådro seg en lårskade på torsdagen før lørdagskampen mot Odd.

Han gikk glipp av Odd-kampen, og ble senere operert.

I vinter har han kjempet seg gradvis tilbake.

LITE FELLESTRENING I VINTER: Tore André Flo har bare trent for fullt i halvannen uke. Onsdag spiller han sin første kamp siden i fjor høst. Foto: SCANPIX
LITE FELLESTRENING I VINTER: Tore André Flo har bare trent for fullt i halvannen uke. Onsdag spiller han sin første kamp siden i fjor høst. Foto: SCANPIX Vis mer

- Noen dager har vært tyngre enn andre, men det har stort sett gått bra. Jeg har trent masse med fysioterapeuten, og det har hjulpet at han har vært så engasjert, sier Flo.

Han skryter voldsomt av Håkon Schwabe, som la opp treningen for ham. Fysioterapeuten satte opp delmål for Flo, som ble nådd.

Satser mot seriestarten

Derfor har han allerede prikket ut 9. april på kalenderen. Da starter Tippeligaen - mot nettopp Odd som han ikke fikk spille mot i fjor høst, og Flo vil være med.

- Jeg skal være i form til seriestarten. Målet for sesongen er å komme til mange scoringssjanser, få avsluttet flere ganger i løpet av kampene og være mer bestemt på banen, sier Flo.

Og, selvfølgelig:

- Da kommer forhåpentligvis målene også.

Sier spilleren som nettet tre ganger mot Brasil i løpet av landslagskarrieren. En statistikk få europeere kan vise til.

Ventetida er over for Flo

Rekdal tror på Flo

Flo har bare trent for fullt i halvannen uke, og Kjetil Rekdal er naturlig nok svært glad for at Flo er klar til kamp igjen.

- Det viktigste nå er at han får trent skikkelig hver dag, over lengre tid. Da kommer han til å gjøre en god sesong, sier Vålerenga-treneren til Dagbladet.no.

Forrige sesong ble det bare åtte seriekamper og ingen mål på den tidligere England-, Skottland- og Italia-proffen.

- Nå må han bare få spilt nok kamper, og så får vi ta det derfra, sier Rekdal.

SATSER PÅ SCORINGER: Tore André Flo har lyst til å komme til flere avslutninger i år, og satser da på at scoringene også vil komme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media