<strong>DILEMMA:</strong> Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har blitt linket til mange spillere i sommer. Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB Scanpix
DILEMMA: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har blitt linket til mange spillere i sommer. Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB Scanpix Vis mer

Ventingen skaper frustrasjon

Solskjær har nylig signert sommerens første United-spiller. Gary Neville mener han må handle flere spillere for å kjempe om ligagullet, og fansen er utålmodige.

Publisert

Manchester United bekreftet onsdag at de har signert Donny van de Beek (23) fra Ajax på en femårskontrakt.

Midtbanespilleren ble dermed Ole Gunnar Solskjærs første signering denne sommeren, og det er grunn til å tro at det ikke blir den eneste.

Sky Sports-ekspert Gary Neville mener at de røde ikke kan kjempe om ligatittelen kommende sesong med spillerstallen Solskjær har til rådighet i dag.

«Troppen trengte fire eller fem forsterkninger og trenger fortsatt fire eller fem forsterkninger. Jeg har sagt det i ett år og jeg har til og med påpekt hvilke posisjoner jeg føler de trenger å forbedre», skriver Gary Neville i sin spalte for Sky Sports.

Neville mener United må være fornuftige, men påpeker samtidig at fansen begynner å bli utålmodige, særlig i sosiale medier.

«Det er frustrerende for øyeblikket, som United-fan, at klubben ikke har gjort unna kjøp og salg tidligere. Men det har vært tider hvor klubben har fått panikk på overgangsmarkedet de siste ti åra, hvor de har betalt for mye og hvor kjøpene har vært feil», mener Neville.

Neville listet så opp hvilke posisjoner han mener bør forsterkes, i tillegg til midtbanen. Dagbladet har tatt en titt på disse posisjonene og hvilke spillere som er aktuelle:

<strong>EKSPERT:</strong> Gary Neville. Foto: NTB Scanpix
EKSPERT: Gary Neville. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En midtstopper i verdensklasse

United har allerede åtte midtstoppere(!) i stallen, nå som Chris Smalling er tilbake fra utlånet til Roma. Likevel mener mange at Harry Maguire trenger en bedre makker enn Victor Lindelöf og Eric Bailly.

RB Leipzig-stopper Dayot Upamecano (21) har fått mange tilhengere denne sesongen, og har vært nevnt som et mulig kjøp. Han ble blant annet tatt ut på sesongens lag i europeisk fotball av mediegruppen ESM.

RB Leipzig gikk nylig ut i sosiale medier for å informere om at 21-åringen nylig skrev under på en ny kontrakt fram til 2023. Prislappen som har blitt satt er 40 millioner pund (rundt 480 millioner kroner).

Napoli-forsvarer Kalidou Koulibaly (29) har også blitt hyppig nevnt som en mulighet.

<strong>ETTERTRAKTET:</strong> Dayot Upamecano. Foto: David Ramos/Pool Photo via AP/NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Dayot Upamecano. Foto: David Ramos/Pool Photo via AP/NTB Scanpix Vis mer

En høyreving

Manchester United har fortsatt ikke det man kaller en «naturlig høyreving». De røde har ikke hatt en ren høyreving siden Wilfried Zaha i 2013.

Forrige sesong var det stort sett Mason Greenwood som spilte på høyrekanten etter coronapausen. Tidligere i sesongen var det flere spillere som fikk prøve seg der.

Håpet i den røde delen av Manchester er at Borussia Dortmund-vingen Jadon Sancho (20) kommer til Old Trafford før vinduet stenger tidlig i oktober. Han har vært sterkt linket over lang tid, men foreløpig ser han ut til å bli værende i Tyskland.

<strong>STERKT ØNSKET:</strong> Jadon Sancho. Foto: Action Press/Shutterstock/NTB Scanpix
STERKT ØNSKET: Jadon Sancho. Foto: Action Press/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

En spiss

Anthony Martial har fått rollen som sentral spiss, med Greenwood til høyre og Marcus Rashford til venstre. Alle tre kan spille sentralt, men utover disse er det Odion Ighalo som er backup på spissplass - og låneavtalen hans går ut ved nyttår.

Solskjær har uttalt at det trengs konkurranse om plassene på laget, og selv om United ikke på papiret må ha en spiss, er det mange som er overbevist om at de er på leting etter en. United var jo etter rapportene veldig interessert i Erling Braut Haaland.

En som blant annet har blitt nevnt flere ganger av lokalavisa Manchester Evening News, er Lyons Moussa Dembélé (24). Han har imponert for et Lyon-lag som blant annet slo ut Manchester City i Champions League forrige sesong.

Lyon har tidligere hintet til at 24-åringen kan forlate klubben i dette overgangsvinduet.

<strong>I LYON:</strong> Moussa Dembélé. Foto: Miguel A. Lopes/Pool via REUTERS/NTB Scanpix
I LYON: Moussa Dembélé. Foto: Miguel A. Lopes/Pool via REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

En venstreback

Gary Neville påpeker at Luke Shaw har vært en del skadet og at han har vært ut og inn av laget i to-tre sesonger. Eksperten mener derfor at United bør forsterke denne posisjonen, hvor Brandon Williams også har spilt en del den siste sesongen.

Det ble rapportert at de røde var interessert i Ben Chilwell, som dro fra Leicester til Chelsea nylig. Det siste navnet som har havnet på ryktebørsen er Real Madrids Sergio Reguilon (24).

<strong>I FORM:</strong> Sergio Reguilon. Foto: Wolfgang Rattay/Pool Photo via AP/NTB Scanpix
I FORM: Sergio Reguilon. Foto: Wolfgang Rattay/Pool Photo via AP/NTB Scanpix Vis mer

24-åringen var på utlån i Sevilla denne sesongen, hvor han blant annet var med på å vinne Europa League. Sevilla slo også ut Manchester United i samme turnering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer