Venus advarte søsteren med supersemi

Williams-finale i Wimbledon.

UTKLASSET VERDENSENEREN: Venus Williams knuste Dinara Safina i semifinalen. Foto: EPA
UTKLASSET VERDENSENEREN: Venus Williams knuste Dinara Safina i semifinalen. Foto: EPAVis mer

|||Venus Williams skal igjen spille Wimbledon-finale mot søsteren Serena, og kommer til finalen med en knallsterk selvtillit. I semifinalen knuste hun verdensener Dinara Safina 6-1, 6-0.

En slik seier er det ikke ofte man ser i en semifinale i en Grand Slam-turnering. For verdensener Safina ble det et svært ydmykende tap. Bare ett enslig game fikk russeren ta.

- Hun er så talentfull, jeg gikk ut der og klarte å holde meg konsentrert. All erfaringen jeg har på denne banen hjalp meg veldig mye, sa Venus.

Venus' spill var i absolutt toppklasse. Den regjerende mesteren servet knallhardt, returnerte nesten like hardt og klarte å unngå de store feilene. I førstesettet tok hun en 5-0-ledelse før Safina fikk slippe til.

Men da var det allerede over. Den russiske jenta hadde ingen muligheter til å komme tilbake. Etter hvert virket det som om hun ga opp. De upressede feilene og dobbeltfeilene ble svært mange utover i annetsettet. Dermed får Venus med seg en god porsjon selvtillit til finalen mot søsteren. Seieren ble sikret på 44 minutter.

- En drøm
- Herregud, dette er min åttende finale. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Venus.

Serenas finalebillett ble sikret med en langt mer dramatisk seier over OL-vinner Jelena Dementjeva. I en turnering der kvinnesiden har vært blottet for det ekstraordinære spillet, vartet de to spillere opp med en seerverdig semifinale.

Etter settsifrene 6-7, 7-5, 8-6 kunne Serena Williams juble over å ha nådd sin annen strake Wimbledon-finale.

- Fantastisk
- Jelena spilte så bra og vi ga publikum en fantastisk kamp, sa Serena Williams.

Men Serena måtte kjempe knallhardt for å sikre årets finaleplass. Etter en nervøs start, der både Williams og Dementjeva tapte sine første servegame, ble russeren den første til å ta et sett fra Serena i årets turnering.

Amerikaneren kom imidlertid sterkt tilbake. Med 7-5-seier i annetsettet sikret hun et tredje og avgjørende sett. Der måtte Serena avverge en matchball, før hun kunne serve seg til 8-6-seier og sin femte finale i turneringen.

De to søstrene Serena og Venus Williams spilte også finale i fjor. Da vant Venus 2-0 (7-5, 6-4).

- Det vanskeligste gjenstår nå; å spille mot Serena Williams, sa Venus.

(NTB)

NY SØSKENDUELL: Som i fjor skal Serena Williams møte søsteren i Wimbledon-finalen. Foto: AFP
NY SØSKENDUELL: Som i fjor skal Serena Williams møte søsteren i Wimbledon-finalen. Foto: AFP Vis mer