Venus gjorde kort prosess

Venus Williams lot Justine Henin ta mellomsettet, men var suveren i første og siste og vant sin andre Wimbledon-tittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Williams brukte bare 20 minutter på å vinne det første settet 6-1, og det så ut til å gå mot en historisk kort Wimbledon-finale.

Men Henin tok det andre settet 6-3, før Williams igjen ydmyket den mindre renommerte motstanderen med sine bombastiske server og bunnsolide grunnlinjespill i siste settet. 6-0 vant Williams.

Dermed tok amerikaneren sin tredje Grand Slam-tittel, etter å ha vunnet både Wimbledon og US Open i fjor. Nå ligger Williams også an til å ta over førsteplassen på verdensrankingen fra Martina Hingis som ble slått ut i første runde i Wimbledon.

- Suksessen er planlagt

I dag satt Richard Williams ringside da datteren Venus vant Wimbledon-finalen for andre år på rad. Han forteller at alt er planlagt til minste detalj.

Richard Williams ble sjokkert da han for 20 år siden hørte at Virginia Ruzici tjente 40 000 dollar på sin tennisseier som Williams nettopp hadde sett på TV. Da hadde han sammen med kona Oracene tre døtre, men ingen passet som tennisspillere.

- Da sa jeg til kona mi at «vi må lage flere barn». Det var faktisk en plan to år før Venus ble født om hvordan jeg skulle oppdra barna mine med hjelp fra kona. Både utdannelsen, maten og - mest av alt - tennisen, sier 59-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer