Venus gjorde kort prosess

Venus Williams lot Justine Henin ta mellomsettet, men var suveren i første og siste og vant sin andre Wimbledon-tittel.

Williams brukte bare 20 minutter på å vinne det første settet 6-1, og det så ut til å gå mot en historisk kort Wimbledon-finale.

Men Henin tok det andre settet 6-3, før Williams igjen ydmyket den mindre renommerte motstanderen med sine bombastiske server og bunnsolide grunnlinjespill i siste settet. 6-0 vant Williams.

Dermed tok amerikaneren sin tredje Grand Slam-tittel, etter å ha vunnet både Wimbledon og US Open i fjor. Nå ligger Williams også an til å ta over førsteplassen på verdensrankingen fra Martina Hingis som ble slått ut i første runde i Wimbledon.

- Suksessen er planlagt

I dag satt Richard Williams ringside da datteren Venus vant Wimbledon-finalen for andre år på rad. Han forteller at alt er planlagt til minste detalj.

Richard Williams ble sjokkert da han for 20 år siden hørte at Virginia Ruzici tjente 40 000 dollar på sin tennisseier som Williams nettopp hadde sett på TV. Da hadde han sammen med kona Oracene tre døtre, men ingen passet som tennisspillere.

- Da sa jeg til kona mi at «vi må lage flere barn». Det var faktisk en plan to år før Venus ble født om hvordan jeg skulle oppdra barna mine med hjelp fra kona. Både utdannelsen, maten og - mest av alt - tennisen, sier 59-åringen.

- Jeg er en fantastisk planlegger, ingen er bedre enn meg, påstår han.

Richard Williams er døtrene Venus og Serenas enmannsstab, som fotograferer jentene og tilskuerne, og intervjuer alle berømtheter som kommer for å se døtrene spille.

I London har Richard Williams lansert en dokumentarfilm, som skal vises på britisk TV senere denne måneden.

(NTB)

MESTER VENUS: Venus Williams gjorde rent bord. Hun kan dra hjem til USA med det gjeveste trofeet i bagasjen. Dette er hennes andre Wimbledon-tittel.
TAKK FOR KAMPEN... Venus takker Justine Henin for for god motstand.