- Venus og Serena utsatt for rasistisk hets

Pappa Richard Williams mener tennisdøtrene Venus og Serena og han selv ble utsatt for rasistisk hets under en turnering i Indian Wells i California.

Richard Williams tok bladet fra munnen under Ericsson Open mandag, etter at begge døtrene hadde vunnet sine femterundekamper i turneringen.

- Endelig kom det ut, det de hvite menneskene i Indian Wells har hatt lyst til å si til oss hele tida: Niggere, hold dere unna. Vi vil ikke ha dere her, raser tennispappaen ifølge nyhetsbyrået AP.

Martin Luther King

At Venus trakk seg med angivelige kneproblemer fra en semifinalekamp mot søsteren Serena 17. mars, har gitt nytt liv til spekulasjonene om at resultatene i kamper søstrene imellom er forutbestemt av pappa Richard. Men herr Williams hevder hardnakket at California-publikumets buing og tilrop bunner i langt mer enn en mistanke om at familien fikser kampresultatene.

- Det er det verste utslag av fordommer jeg har sett siden de drepte Martin Luther King, sier Richard Williams, som også hevder at en publikummer skal ha truet med å flå ham levende.

Døtrene støtter

- Jeg drar aldri tilbake til Indian Wells, fordi jeg faktisk tror at den fyren vil flå meg levende, forklarer han.

Døtrene Venus og Serena er ordknappe etter farens påstander, men stiller seg lojalt bak familiens overhode.

- Jeg hørte hva han hørte, sier Venus.

Serena sier hun ikke har snakket med faren om episoden, men tviler ikke på at det han sier er sant.

- Jeg støtter min far og vet at han vanligvis er en svært sannferdig person, sier Serena Williams.

HETSES: Søstrene Venus (t.v.) og Serena Williams er utsatt for rasisme, hevder deres pappa. - Jeg hørte hva han hørte, sier Venus. - Jeg støtter min far og vet at han vanligvis er en svært sannferdig person, sier Serena.