Venus slått ut av 18-åring i natt

Bombe i Australian Open.

(Dagbladet.no): Venus Williams vant Wimbledon i fjor. Gamle meritter telte lite da hun møtte Tszvetana Pironkova i 1. runde i Australian Open i natt.

Den bulgarske 18-åringen dro hjem seieren med 2-6, 6-0 og 9-7. Williams er dermed ferdig i Grand Slam-turneringen. Bare to ganger før på 34 turneringer har hun opplevd noe slikt, melder AP.

Sist gang hun ble slått ut i første kamp var i det French Open for snart fem år siden.

- Det kan skje den beste. Jeg hadde så mange upressede feil. Jeg hadde problemer med å holde ballen inne. Jeg klarte bare ikke å få det til, sier den amerikanske jenta.

Tenåringen Pironkova er rangert som nummer 94 i verden. Tidligere hadde hun bare sett eldstesøster Williams på skjermen.

- Jeg vet om Venus fra TV. Jeg har alltid likt spillet hennes. Hun har vært et slags idol for meg. Men når du går på banen er du proff, så jeg tenkte ikke på det. Jeg ville bare spille tennis, og gjorde det, sier bulgareren.

Elena Dementieva var en annnen kanon som ble slått ut i 1. runde. Den russiske 24-åringen er niendeseedet, men måtte gi tapt for tyske Julia Schruff over to sett.

Topprankede Lindsay Davenport vant enkelt mot australske Casey Dellacqua, mens Maria Sharapova har kommet over skadeproblemene og slo Sandra Kloesel (Tyskland) på under en time.

OPPGITT: Venus Williams fikk sitt tredje 1. runde-tap i en stor turnering. De to første kom i 2001 og 1997.
GLAD: Tszvetana Pironkova slo ut sitt tennisidol.
VIDERE: Maria Sharapova enkelt videre med to strake sett i natt.