Venus slo Serena

Storesøster Williams best i US Open.

(Dagbladet.no): Venus Williams (25) slo lillesøster Serena (23) 7-6, 6-2 i åttedelsfinalen i US Open i natt. Dermed utliknet hun til 7-7 i kamper søstrene imellom.

Tennisens supersøstre misliker å møtes. Ikke fordi de har noe mot hverandre, tvert imot: De vil ikke slå hverandre ut. Foreldrene orket ikke engang se på nattas kamp, ifølge nyhetsbyrået AP.

Serena klarte ikke å kontrollere verken temperamentet eller slagene sine. Det utnyttet storesøster.

- Når hun ikke spiller på sitt beste, har man størst sjanser til å få en seier mot henne, sier Venus.

Sint Serena

Serena haltet mot slutten av kampen, mens sier det ikke skyldtes de gamle skadene i venstre kne eller ankel.

- Jeg hadde trøbbel på slutten fordi jeg beveget meg mye og stoppet mye. Det gir meg alltid problemer etter en stund. Men det skjedde ikke noe spesielt som gjorde det verre, sier lillesøster.

Venus smilte knapt etter seieren, mens Serena skreik og kastet racketen før hun haltet av banen.

- Serena er minst, så hun må få lov til å være sint, sier søstrenes storesøster Lyndrea, den eneste i nærmeste familien som var på plass på tribunen.

- Det var tøft, men jeg måtte være der for dem, sier Lyndrea til AP.

- Ble lei oss

De har ikke møttes så tidlig i en Grand Slam-turnering siden det første møtet i Australian Open i 1998. Før i natt hadde Serena vunnet de fem siste Grand Slam-oppgjørene dem imellom, alle i finaler.

Nå er de imidlertid seedet som nummer åtte (Serena) og ti (Venus) - mye på grunn av skader og sjukdom.

- Vi ble lei oss da vi hørte trekningen. Vi snakket ikke om det før nå. Det er tøft, fordi jeg vil at hun skal være med i turneringen. Jeg ønsker like mye at hun vinner, som at jeg gjør det. Det er selvsagt annerledes om det er en finale. Det var supersnålt, sier Venus.

Serena synes også det er lettere å møte søsteren seinere i turneringen.

- Så tidlig er det veldig rart og ubehagelig, sier hun.

STORESØSTER ELDST: Venus Williams går bort etter å ha vunnet en ball mot lillesøster Serena, som sitter rasende bak nettet.