Venus tilbake på topp 10

Etter Wimbledon har det skjedd endringer i verdenstoppen.

(Dagbladet.no): I dag ble den første verdensrankingen offentliggjort etter at tennisturneringen Wimbledon er over. Og det er endringen blant de ti beste i verden, både på dame- og herresiden.

Søster-kamp

Venus Williams som vant kvinnenes turnering er nå tilbake i det gode selskap blant de ti beste kvinnelige tennisspillere i verden. Hun var nummer 16 før turneringen, nå er hun nummer åtte.

Søster Serena Williams taper terreng og faller fra fjerde til sjetteplass på rankingen, mens russeren Svetlana Kuznetsova avanserer to plasser til nummer fire.

Nadia Petrova fra Russland klatrer faller en plass til nummer ni.

Lindsay Davenport forsvarer sin første plass på kvinnenes ranking, mens Maria Sjarapova forblir nummer to. Men hun taper terreng til Davenport i poeng, ettersom hun røk ut av turneringen i semifinalen.

Suveren sveitser

På herresiden er Roger Federer fra Sveits fortsatt konge på haugen, og det er neppe noen som kan ta han igjen i løpet av året. Han troner øverst på rankingen etter sin tredje Wimbledon-seier på rad.

Det er ingen endring blant de åtte beste spillerne på rankinglisten, men på niende plass er det en nykommer.

Svensken Thomas Johansson har klatrer fra 22. plass etter sin gode innsats i Wimbledon. Svensken har tidligere vært inne blant topp 10. I 2002 klatrer han opp til sjuende plass.

David Nalbandian fra Argentina avanserer til 10 plass på verdenrankingen, og dytter briten Tim Henman og landsmannen Mariano Puerta ut fra topp 10.

HOPPENDE GLAD: Venus Williams etter finaleseieren i Wimbledon.