Venus vant Wimbledon for femte gang

Slo lillesøster Serena.

(Dagbladet.no): Venus Williams tok sin femte Wimbledon-tittel etter å ha slått søsteren Serena i dagens finale.

- Jeg kan nesten ikke tro at det er blitt fem. Når du kommer til finalen mot Serena, virker den femte så langt unna. Hun spilte fantastisk, så det var en real utfordring, skryter storesøster ifølge BBC.

Og Serena startet kampen best, og ledet 4-2 i første sett, men Venus kom tilbake og tok første sett 7-5, og vant det andre 6-4 i en velspilt finale.

Serena slo storesøsteren i finalen i Wimbledon i 2002 og 2003, men innrømmer at Venus fortjente seieren i dag.

- Hun var litt bedre i dag. Det gikk ikke slik jeg hadde planlagt. Men det er en stor dag for familien vår, vi er veldig glade. Jeg har arbeidet utrolig hardt, og er i det minste glad for at det var en av oss som vant, sier Serena.

Dette var Venus Williams\' sjuende Grand Slam-tittel i karrieren. Hun forsvarte samtidig Wimbledon-tittelen fra i fjor.

Ifølge BBC har ikke Venus slått søsteren i en finale siden US Open i 2001. Resultatet betyr også at det nå står 8-8 i interne oppgjør mellom Williams-søstrene.

SEIERSKLEM: Venus Williams (t.h.) gratuleres av lillesøster Serena etter finaleseiern i Wimbledon-turneringen i ettermiddag. Foto: Kevin Lamarque, Reuters/Scanpix
SEIERSKLEM: Venus Williams (t.h.) gratuleres av lillesøster Serena etter finaleseiern i Wimbledon-turneringen i ettermiddag. Foto: Kevin Lamarque, Reuters/Scanpix Vis mer
Venus vant Wimbledon for femte gang