SJOKKEXIT: Ven us Williams tapte mot belgiske Kirsten Flipkens i første runde av tennisturneringen i Rio. <br>Foto: AP /Vadim Ghirda/ NTB Scanpix
SJOKKEXIT: Ven us Williams tapte mot belgiske Kirsten Flipkens i første runde av tennisturneringen i Rio.
Foto: AP /Vadim Ghirda/ NTB ScanpixVis mer

Venus Williams røk ut av OL

Tapte i første runde.

På papiret hadde Venus Williams en overkommelig åpning på OL-turneringen i tennis, men måtte likevel se seg slått ut av belgiske Kirsten Flipkens.

Femteseedede Williams var klar favoritt, og i starten så hun også ut til å innfri. Amerikaneren vant første sett, men så kom problemene. Til slutt snudde Flipkens kampen og vant overraskende med sifrene 4-6, 6-3, 7-6 (7-5).

Det ble en nervepirrende avslutning på tiebreaket i tredje sett. Flipkens var foran, men Williams jobbet seg tilbake til 5-5. Nærmere kom hun ikke, for Flipkens vant de to neste ballene og kunne juble for avansement i Rio.

Belgieren har ikke vunnet en eneste WTA-tittel i løpet av sin 13 år lange karriere. Venus Williams har til sammenligning 49 triumfer, der sju av disse er Grand Slam-titler. Amerikaneren vant OL-gull i single i 2000. Hun har også tre gullmedaljer i double, alle vunnet sammen med sin lillesøster Serena.

Også fjerdeseedede Agnieszka Radwanska røk ut av OL i første runde. Den polske stjernen tapte svært uventet for kineseren Zheng Saisai (nummer 63 i verden).

(NTB)