SAKSØKT: Venus Williams er saksøkt etter å ha vært involvert i en fatal bilulykke. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
SAKSØKT: Venus Williams er saksøkt etter å ha vært involvert i en fatal bilulykke. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpixVis mer

Venus Williams saksøkt etter bilulykke

Tennisstjernen Venus Williams kan være i trøbbel etter at hun var involvert i en trafikkulykke som kostet en 78 år gammel mann livet.

De etterlatte etter Florida-mannen Jerome Barson har nå saksøkt tennisveteranen for en uspesifisert erstatningssum. Ulykken skjedde i nærheten av Williams' hjem i Palm Beach i Florida 9. juni, og Barson døde på sykehus 13 dager senere som følge av skadene han pådro seg i kollisjonen.

Politiet i Florida har tidligere uttalt at det var Williams som forårsaket ulykken. Hun skal ha kjørt inn i et kryss på grønt lys, men på grunn av kø skal hun ikke ha rukket å komme seg ut av krysset før lyset ble rødt. Barson og hans kone kom angivelig kjørende i kryssende trafikk og krasjet i Williams' bil.

Advokat Michael Steinger, som representerer Barsons familie, anklager Williams for å ha kjørt på rødt lys, for ikke å slippe til kryssende trafikk, for uoppmerksom kjøring og for uaktsom manøvrering av et motorisert kjøretøy.

Ifølge advokaten er Linda Barson, som pådro seg flere brudd i høyre arm og hånd, «fysisk og følelsesmessig ødelagt» etter ulykken.

Venus Williams er ikke siktet av politiet i saken, og politiet har opplyst at hun ikke var påvirket av rusmidler da hun kjørte. Det er foreløpig ikke avklart om hun må møte i retten som følge av ulykken.

Williams' advokat, Malcolm Cunningham, har omtalt hendelsen som en uheldig ulykke og sier at Williams kondolerer til familien som har mistet et kjært medlem.

Tennisstjernen ble ikke skadd i ulykken. Hun er nå på plass i England, der hun forbereder seg til Grand Slam-turneringen Wimbledon, som starter mandag.

(NTB)