FAKKELSTAFETT: Venus Williams deltok i går på fakkelstafetten da den olympiske ild kom til Wimbledon, som også skal brukes under OL i London. Her sammen med britenes store håp Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpxi
FAKKELSTAFETT: Venus Williams deltok i går på fakkelstafetten da den olympiske ild kom til Wimbledon, som også skal brukes under OL i London. Her sammen med britenes store håp Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpxiVis mer

Venus Williams satser mot Rio-OL

Venus Williams blir snart den første amerikanske tennisspilleren som har deltatt i fire OL. 32-åringen akter å fortsette karrieren fram mot lekene i Rio de Janeiro i 2016.

Venus Williams blir snart den første amerikanske tennisspilleren som har deltatt i fire OL. 32-åringen akter å fortsette karrieren fram mot lekene i Rio de Janeiro i 2016.

Williams vant singleturneringen i Sydney i 2000, og har også to olympiske gullmedaljer i double med lillesøster Serena fra 2000 og 2008. Storesøster Williams har likevel ingen intensjon om å gi seg som olympisk utøver i år, selv om hun har falt helt ned til 69.-plass på verdensrankingen.

- Jeg sikter mot lekene i 2016. Serena og jeg har begge lyst å spille der. Jeg har spilt i mange OL, og å fortsette med det er fantastisk, sa Venus Williams etter sin første treningsøkt på OL-banene i Wimbledon mandag.

Hun har vunnet fem ganger på Wimbledon-gresset før, men røk ut allerede i første runde av årets Grand Slam i Sørvest-London. Det var hennes dårligste innsats i turneringen siden debuten i 1997. Sammen med søsteren har hun som mål å vinne doubleturneringen for femte gang på de samme banene.

- Jeg hadde et bra Wimbledon. Jeg var veldig glad for resultatene og at jeg vant doubletittelen. Du kan ikke vinne alle i single.

- Heldigvis har jeg klart å bli mester her. Jeg er takknemlig for det, og hvis jeg kan vinne OL her i tillegg ville det vært utrolig.

Williams mener sommerens OL-turnering blir det viktigste i karrieren hennes.

- Dette er den viktigste OL-turneringen jeg noen gang har spilt. Det var definitivt et slit å komme seg hit. Nå er jeg olympisk utøver igjen, og er veldig spent. Jeg kjente følelsen med en gang jeg kom hit, sa tennisveteranen.

(NTB)