Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Venus Williams satser mot Rio-OL

Venus Williams blir snart den første amerikanske tennisspilleren som har deltatt i fire OL. 32-åringen akter å fortsette karrieren fram mot lekene i Rio de Janeiro i 2016.

FAKKELSTAFETT: Venus Williams deltok i går på fakkelstafetten da den olympiske ild kom til Wimbledon, som også skal brukes under OL i London. Her sammen med britenes store håp Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpxi
FAKKELSTAFETT: Venus Williams deltok i går på fakkelstafetten da den olympiske ild kom til Wimbledon, som også skal brukes under OL i London. Her sammen med britenes store håp Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpxi Vis mer

Venus Williams blir snart den første amerikanske tennisspilleren som har deltatt i fire OL. 32-åringen akter å fortsette karrieren fram mot lekene i Rio de Janeiro i 2016.

Williams vant singleturneringen i Sydney i 2000, og har også to olympiske gullmedaljer i double med lillesøster Serena fra 2000 og 2008. Storesøster Williams har likevel ingen intensjon om å gi seg som olympisk utøver i år, selv om hun har falt helt ned til 69.-plass på verdensrankingen.

- Jeg sikter mot lekene i 2016. Serena og jeg har begge lyst å spille der. Jeg har spilt i mange OL, og å fortsette med det er fantastisk, sa Venus Williams etter sin første treningsøkt på OL-banene i Wimbledon mandag.

Hun har vunnet fem ganger på Wimbledon-gresset før, men røk ut allerede i første runde av årets Grand Slam i Sørvest-London. Det var hennes dårligste innsats i turneringen siden debuten i 1997. Sammen med søsteren har hun som mål å vinne doubleturneringen for femte gang på de samme banene.

- Jeg hadde et bra Wimbledon. Jeg var veldig glad for resultatene og at jeg vant doubletittelen. Du kan ikke vinne alle i single.

- Heldigvis har jeg klart å bli mester her. Jeg er takknemlig for det, og hvis jeg kan vinne OL her i tillegg ville det vært utrolig.

Williams mener sommerens OL-turnering blir det viktigste i karrieren hennes.

- Dette er den viktigste OL-turneringen jeg noen gang har spilt. Det var definitivt et slit å komme seg hit. Nå er jeg olympisk utøver igjen, og er veldig spent. Jeg kjente følelsen med en gang jeg kom hit, sa tennisveteranen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media