TROFEET: Veteranen Venus Williams klarte ikke å stå i mot sin 14 år yngre motstander. Foto:/ AFP PHOTO / Adrian DENNIS
TROFEET: Veteranen Venus Williams klarte ikke å stå i mot sin 14 år yngre motstander. Foto:/ AFP PHOTO / Adrian DENNISVis mer

Wimbledon 2017:

Venus Williams slått av spansk sensasjon i Wimbledon-finalen

Spanske Garbiñe Muguruza (23) tok sin første Wimbledon-tittel da hun beseiret tennisveteranen Venus Williams (37) med settsifrene 7-5, 6-0.

Muguruza spilte sin tredje Grand Slam-finale. Hun har tidligere vunnet en (Roland-Garros i fjor) og tapt en.

Lørdagens finale på centrecourten gikk under tak ettersom arrangørene fryktet regn.

Spillerne holdt sine server relativt greit innledningsvis. Williams hadde mulighet til å bryte i det sjette gamet, men Muguruza avverget den muligheten. I det neste var det omvendt og Williams avverget et brudd. Spillerne servet ikke så godt lenger, og med det kom også mulighetene til servebrudd.

SKUFFET: Venus Williams kunne blitt den eldste vinneren av Wimbledon i Open-æraen. Foto: Scanpix
SKUFFET: Venus Williams kunne blitt den eldste vinneren av Wimbledon i Open-æraen. Foto: Scanpix Vis mer

Den amerikanske veteranen fikk to muligheten til å ta hjem det viktige førstesettet i Muguruzas serve, men hun klarte ikke utnyttet den gavepakken. Muguruza var den første til å bryte da hun gikk opp i 6-5, og dermed kunne 23-åringen serve hjem settet.

Hun åpnet også det neste settet ved å bryte direkte til 1-0. Hun holdt sin egen serve og brøt nok en gang til 3-0. Det virket som om Williams hadde gitt opp det hele selv om hun kjempet tøft før Muguruza gikk opp til 4-0. Med ytterligere et servebrudd kunne hun serve hjem kampen til 6-0 i det andre settet.

37 år gamle Williams var den eldste spilleren i en Wimbledon-finale siden Martina Navrarilla i 1994. Hun kunne også blitt den eldste vinneren av Wimbledon og den eldste siden i Open-æraen startet i 1968, men den 14 år yngre Muguruza ville det annerledes.

Venus Williams har vunnet sju Grand Slam-titler, fem av dem i Wimbleodon. Siste seier kom i 2008 da hun slo søsteren Serena. Hennes siste Wimbledon-finale var året etter, men da ble det tap for lillesøsteren.

(NTB)