Éver Banegas skandaler holdt på å koste ham karrieren

Sevilla-spilleren fyllekjørte, kjørte over sin egen fot og stjal overskrifter etter sexskandale. Nå har han endelig blitt voksen.

FIKK REVANSJ: Etter mange år med bråk ble Ever Banega tatt ut i VM-troppen til Argentina i sommer. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix
FIKK REVANSJ: Etter mange år med bråk ble Ever Banega tatt ut i VM-troppen til Argentina i sommer. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Éver Banega (30) spilte nylig en god kamp mot Standard Liège i Europa League hvor han noterte seg for to scoringer og en assist. Argentineren fikk også sin VM-debut i sommer, hvor han blant annet var nest sist på scoringen til Lionel Messi i kampen mot Nigeria.

30-åringen har vist god form for Sevilla, etter et kort opphold i italienske Inter Milan 2016/17-sesongen, men ting har ikke alltid gått på skinner for den sentrale midtbanespilleren.

Banega ble født i argentinske Rosario, og dro fra Boca Juniors til La Liga og Valencia i 2008 for rundt 150 millioner kroner. Sommeren før hadde Banega imponert i U20-VM med en spiller som Sergio Agüero.

Han kommer fra en familie på sju som var så fattig at de «praktisk talt spiste gjørme» ifølge ham selv. Banega mener fotballen reddet ham fra fattigdom. Samtidig var det ikke en lett overgang å plutselig bli rik på hobbyen sin i en av de største ligaen i Europa.

Allerede før ankomsten dukket det fram historier som burde bekymret Valencia-ledelsen. Ifølge rapporter skal Banega, som da var 19 år, med flere ha ødelagt hotellrommet under feiringen av VM-gullet for U20-laget - noe som også skal ha blitt filmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer