Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verås Larsen best i VM-forsøket

Lett videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Verås Larsen gikk lett videre til semifinalen i K-1 1000 meter da VM i padling ble innledet i Szeged i Ungarn torsdag formiddag. Også de norske deltakerne i toer-kajakk avanserte.

Tittelforsvarer Verås Larsen vant det første forsøksheatet og fikk best tid av alle i den innledende konkurransen på 1000-meteren. Med tiden 3.49,525 var nordmannen drøyt ni sekunder bedre enn toeren i heatet, Simon Fah fra Sveits.

Den som tidsmessig kom nærmest nordmannen var kanadiske Adam van Koeverden, som vant det andre heatet med 3.49,856. Vinneren av femte heat, Ben Fouhy fra New Zealand, noterte seg for 3.50,618.

I K-2 på samme distanse ble det også norsk seier i et av forsøksheatene. Jacob Norenberg og Mattis Næss vant det tredje heatet med tiden 3.31,505, med trygg margin til den tsjekkiske duoen Andrej Wiebauer/Juraj Tarr. Den norske kajakken hadde sjuende beste tid av alle i forsøksheatene.

Også den norske duoen i K-2 for kvinner tok seg videre fra forsøk til semifinale. Ellen Fevang og Lisa Sheriff endte på 3. plass i det andre heatet.

(ANB)

VISER STYRKE: Eirik Verås Larsen under dagens forsøksheat i Ungarn.