Verås Larsen brøt maraton-VM

For tøft for OL-mesteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tempoet ble for høyt for Eirik Verås Larsen i VM i maratonpadling i Australia natt til lørdag norsk tid. Nordmannen brøt etter 15 av de 35 kilometerne som måtte fullføres. 

- Jeg stilte opp for å vinne og merket etter en stund at jeg ikke hadde nok krefter, sier Eirik Verås Larsen på telefon fra Perth til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Spansk vinner

Vant gjorde spanjolen Manuel Busto Fernandez, som er spesialist på maratondistanser, foran landsmannen Emilio Merchan Alonso.

- Jeg fulgte tempoet til de to i begynnelsen, men merket raskt at det gikk for fort og da var det bare å gi seg. Jeg stilte opp for å vinne, og merket at det ikke gikk, sier Verås Larsen.Selv om dette var hans første K-1-maraton sier han at han ikke stiller opp bare for å få en god plassering. Målet er alltid å vinne eller i det minste en medalje.

- Gjorde alt rett

- I dag var de to spanjolene i en egen klasse. Skulle jeg ha vunnet måtte jeg være med på det tøffe tempoet fra start, så det var ingenting jeg kunne gjort annerledes for å vinne i dag, avslutter han.

Ben Fouhy fra New Zealand tok tredjeplassen, over minuttet bak de to spanjolene.

Verås Larsen hadde med seg Mattis Næss som opptrekker de første kilometerne. Næss ga seg – som planlagt – etter kort tid. Han skal kjøre K-2 på søndag sammen med makker Jacob Norenberg.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer