Verås Larsen nærmer seg OL-form

Toer under verdenscup i Tyskland.

Etter to annenplasser på to forsøk i verdenscupen, er regjerende OL-mester Eirik Verås Larsen (32) trygg to måneder før OL i Beijing.

- Jeg er der jeg vil og skal være. Litt raskere åpning og enda ett gir utover i løpet blir målet for treningen framover, sier Verås Larsen til NTB.

Om han padler kun 1000-meteren eller om det blir 500 i tillegg, avgjør han etter siste verdenscupregatta i polske Poznan i slutten av måneden.

Briten Tim Brabants var så vidt sterkere enn nordmannen lørdag. Verås Larsen ble slått med fattige 0,578 sekund. Treer ble canadiske Adam van Koeverden, som ble slått med nesten 2 sekunder.

- Jeg fikk ut det jeg var god for og gledet meg spesielt over å slå Adam. Han har jeg ikke slått siden 2005. Da 200 meter gjensto, var jeg sikker på seier, men briten hadde litt mer å komme med.

Sesongens første verdenscup i Ungarn endte også med annenplass til Verås Larsen. Da ble den regjerende OL-mesteren slått av van Koeverden med Brabants på tredjeplass.

Verås Larsen regner med at også australske Kenneth Wallace og newzealenderen Ben Fouhy melder seg på i medaljekampen i OL.

- Det er de tre som er på toppen og som jeg regner med at kommer til å gjøre det best. Eirik viste at han er der han skal være foran OL, sa landslagstrener Morten Ivarsen.

TOER: Eirik Verås Larsen måtte se seg slått av Tim Brabants på dagens K1 1000-meter, men kunne innkassere en fin, fin annenplass. Foto: Scanpix
TOER: Eirik Verås Larsen måtte se seg slått av Tim Brabants på dagens K1 1000-meter, men kunne innkassere en fin, fin annenplass. Foto: Scanpix Vis mer

Søndag padler nordmannen semifinale på 500 meter.

(NTB)

Verås Larsen nærmer seg OL-form