Verås Larsen og Norenberg til VM-finale

- Kjørte hardt uten å gå i kjelleren.

TIL FINALE: Eirik Verås Larsen (foran) og Jacob Norenberg tok seg til VM-finale på K2 1000-meter uten å svi av for mye krutt.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
TIL FINALE: Eirik Verås Larsen (foran) og Jacob Norenberg tok seg til VM-finale på K2 1000-meter uten å svi av for mye krutt.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Eirik Verås Larsen og Jacob Norenberg tok seg enkelt til finalen i K2 1000-meter under padle-VM i Canada fredag.

De norske padlerne vant sin semifinale foran cubanerne Reinier Torres og Carlos Montalvo. Verås Larsen og Norenberg leverte en sterk tid med 3.16,304, men ble slått rent tidsmessig av spanierne Emilio Merchan og Diego Cosgaya, som enkelt vant sin semifinale med 3.15,587.

- Det gikk veldig bra med den norske båten. De kjørte hardt ut, men slapp å gå helt i kjelleren selv om de ble seier. Nå blir det spennende å se hvordan det går i lørdagens finale, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

- Spanjolene ser veldig sterke ut. De vant med en hel båtlengde. Det er også mange andre bak der, sa Selvik.

Øyvind Sølberg kjempet hardt for finaleplass i K1 1000-metersklassen, men havnet like utenfor det gode selskap. Han havnet i den bitre situasjonen at mannen før ham fikk finaleplassen.

- Det er uansett absolutt godkjent av ham. Vi hadde som mål at han skulle kjempe om en B-finale, og det klarte han med glans. At han var med og luktet på finaleplassen er over forventning, slo Selvik fast.

Verås Larsen og Norenberg tok seg også til B-finale i K2-båten over 500 meter. Finalene padles lørdag.

(NTB)