Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verås Larsen på fjerdeplass da verdensrekorden ble knust

Kun tideler fra EM-medalje på K1 1000 meter.

NÆR MEDALJE: Eirik Verås Larsen klarte ikke medalje på K1 1000 meter i EM, men var kun tideler unna.
Photo: Erik Johansen / SCANPIX
NÆR MEDALJE: Eirik Verås Larsen klarte ikke medalje på K1 1000 meter i EM, men var kun tideler unna. Photo: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer

I et løp hvor tyske Max Hoff knuste verdensrekorden på K1 1000 meter, var Eirik Verås Larsen 27 hundredels sekund bak medalje i padle-EM i Beograd.

Hoff parkerte resten av feltet og padlet inn til suverene 3.22,485. Det er over to sekunds forbedring av Ben Fouhys verdensrekord fra 2006.

Verås Larsen var nesten fire sekunder bak vinneren. Til tross for at det ikke ble medalje var han greit fornøyd med sitt beste løp for året.

- Her var nesten alle de beste med, så slik sett var plasseringen bra. Eirik var enig i at det var et godt løp, og han melder seg helt klar på i kampen til å klare OL-kravet til London neste år, sier landslagssjef Tom Selvik til NTB.

Hoff var det lite å gjøre med, og Selvik var nærmest stum av beundring for den tyske verdensmesteren.

- Det er noe av det råeste jeg har sett i internasjonal padling. Det bringer tankene tilbake til da Knut Holmann vant med et par sekunder under OL i Sydney. Men i dag var det også ekstremt gode forhold, mente Selvik.

6.-plass Den unge padleduoen Daniel Salbu og Jo Sondre Solhaug var i aksjon på K2 1000 meter i Beograd lørdag. For dem ble det en hederlig 6.-plass, som er mer enn godkjent ifølge landslagssjefen.

- De padlet et meget godt løp og leverte den nest beste norske tiden i historien med 3.10,5. Også i dette løpet ble det satt verdensrekord av tyske Marin Hollstein/Andreas Ihle, så nivået var høyt, sa Selvik.

Ny finale søndag Han håper at også Salbu/Solhaug kan være med i kampen om å kvalifisere seg til neste sommers OL. Søndag padler duoen EM-finale på K2 500 meter, hvor Selvik håper de kan hente inn noen av båtene som var raskere i kvaliken.

- Jeg har ingen store forventninger. Men om de klarer å plukke så mange båter som mulig, må vi være fornøyde.

(NTB)