Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verås Larsen tester nytt opplegg

To år før OL i Beijing tester Eirik Verås Larsen og resten av padlerne et nytt opplegg. Fungerer det, vil de bruke det også i OL-sesongen.

– Dette er ikke en mindre viktig sesong, men det er OL som er målet. Så skal vi prøve ut nye ting, må vi gjøre det nå ettersom vi har tid før OL. Neste sesong er viktigere, for da er det kvalifisering til OL. Derfor gjør vi disse tingene i år, sier Verås Larsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nye samlingssteder

Det nye padlerne har prøvd på i år er å endre steder for treningssamlinger. I stedet for Florida ble det en tur til Sør-Afrika og til Portugal. Verås Larsen var imidlertid ikke heldig med forholdene på årets samlinger.

– I Sør-Afrika var det for mye strøm. Det er vanskelig å få trent teknikk når det er slike forhold. Da beveger kajakken seg annerledes. I Portugal ble jeg matforgiftet og syk i to uker, forteller han.

Ved å teste ut nye steder å legge samlingsdøgn får padlerne en større database å velge fra når de skal reise ut for å trene. Florida har til nå vært det beste stedet, men der må de være tidlig ute for å sikre seg overnattingssteder.

Høydetrening i Sveits

I juni er det satt opp høydetrening i St. Moritz i Sveits. Det er også nytt for sesongen.

– Det er en stor endring fra tidligere. Dette prøver vi ut før EM. Vi vil komme rett fra St. Moritz til det mesterskapet. Det blir nytt og spennende. Grunnen til at vi ikke har gjort det tidligere er at vi på den tiden trener fart. Det trenger vi som holder på med mellomdistanse. Men kanskje tjener vi mer på å være i høyden og ikke trene fart, sier den olympiske mesteren fra Aten, som trener for å forsvare gullet i Beijing i 2008.

SUKSESSFORMELEN BYGGES VIDERE: Eirik Verås Larsen er både VM- og OL-mester. Nå sikter han seg inn mot Bejing-OL om to år. Foto: Scanpix
SUKSESSFORMELEN BYGGES VIDERE: Eirik Verås Larsen er både VM- og OL-mester. Nå sikter han seg inn mot Bejing-OL om to år. Foto: Scanpix Vis mer

– Det er små marginer, og alt må bare prøves. Da gjør vi det før EM. Dersom det ikke fungerer, har vi muligheten til å kjøre oss inn til VM. Fungerer det, vil vi kjøre samme opplegg også før VM neste år, så vil vi utvikle metoden fram til OL i 2008, forteller han.

2008-lekene blir også hans siste OL.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling