PÅ VM-PALLEN: Eirik Verås Larsen med EM-sølvmedaljen etter 5000m i Beograd i Serbia tidligere i år. I dag ble det VM-sølv på K1 1000 meter.
Foto: Tom Selvik / Scanpix
PÅ VM-PALLEN: Eirik Verås Larsen med EM-sølvmedaljen etter 5000m i Beograd i Serbia tidligere i år. I dag ble det VM-sølv på K1 1000 meter. Foto: Tom Selvik / ScanpixVis mer

Verås Larsen tok bronse i VM

Avsluttet knallsterkt i Szeged.

(Dagbladet): Eirik Verås Larsen padlet inn til bronse på 1000-meteren i VM i ettermiddag, melder NTB.

Canadieren Adam Van Koeverden sikret seg en suveren seier, drøyt 3,6 sekunder foran nordmannen.

- Målet var å padle mitt eget løp, men i og med at Adam Van Koeverden startet knallhardt, ble det ikke slik. Jeg måtte legge meg litt bak og improvisere litt underveis, men det gikk bra til slutt, sier Verås Larsen til NTB etter kjempeløpet.

Nordmannen la seg litt bak i starten, men økte på og hadde en fryktelig avslutning. Han padlet fantastisk og har all grunn til å være fornøyd med innsatsen.

Vinneren kunne han ikke gjøre noe med, og det var nærmest bare uflaks at han ikke tok sølvet, som ble sikret av svensken Anders Gustafsson.

- Da det gjensto 500 meter ga jeg alt jeg hadde og brukte alt av krefter inn mot mål. Da tok jeg igjen den ene etter den andre, og i mål holdt det til medalje, slo han fast.

Verås Larsen padlet enkelt til VM-finale tidligere i dag, etter seier i semifinalen, 1,4 sekund foran nestemann.

- Det var årets desidert beste løp av Eirik. Det er det ingen tvil om. Han har vært i finale i verdenscupen, men da har han ikke vært helt oppe blant de store gutta. Nå er han tilbake igjen, sa landslagstrener Tom Selvik til NTB etter semien.

De åtte beste i finalen er i tillegg direkte kvalifisert til OL i London.

Eirik Verås Larsen er tidligere gull- (K1 2004), sølv- (K1 2008) og bronsevinner (K2 2004) i OL. Han har to VM-gull (2002 og 2005) i K1 1000 meter fra før, ifølge NTB.

I fjor tok 35-åringen et hvileår for å sanke motivasjon til neste års OL-sesong.