Verbal juling i avisene

- Send de engelske spillerne til den gamle fangekolonien Australia.

England mot lillebror Australia på hjemmebane. Det skulle bli en enkel gjennomkjøring før EM-kvalifiseringen begynner igjen. Det ble et ydmykende tap.

- Vi pleide å sende våre domfelte til Australia. I går kveld var det 11 andre kriminelle som burde bli satt på båten til øya, skriver avisa The Sun.

Kommentatoren skriver videre at gårsdagens kamp er noe av det sørgeligste som er prestert i engelsk fotballhistorie. Og England har spilt mange dårlige landskamper før.

Avisa mener England tapte for en gjeng fotballpygmeer, men at det likefullt var et helt fortjent nederlag.

- Manager Sven Göran Eriksson har gått tom for unnskyldninger. Dårligere enn dette går det ikke an å bli, skriver The Sun.

- Banker oss i alt

Tabloidkonkurrenten Daily Mirror spiller på uttrykket «a game of two halves» og skriver «shame of two halves» - to flaue omganger.

- Australia ville ikke gjort et Premier League-lag mer enn halvveis bekymret, skriver Daily Mirrors fotballkommentator.

Og England var tydeligvis heller ikke særlig bekymret før kampen. Det burde de vært.

Engelske aviser sier at gårsdagens tap ga Australia et overtak ingen trodde de skulle få. Fra før har øya passert England innen flere idretter og i går slo de fotballstoltheten i fotball. På hjemmebane.

- Cricket, rygby, tennis og nå fotball. Finnes det en sport England kan slå Australia i? spør fullformatsavisa The Guardian.

Ydmykelsen total

Eriksson kastet startelleveren sin i dusjen i pausen - noe han trolig ville gjort uansett - og ungguttene som kom på i 2. omgang gjorde i det minste en hederlig innsats.

Fem debutanter kom på banen - og hele Upton Park jublet. England-fansen fordi de håpet unggutta var sultne og ville prestere bedre enn de tilsynelatende overbetalte stjernene. Australia-fansen fordi det sa alt om ydmykelsen de var i ferd med å påføre England.

Arsenals Francis Jeffers reduserte, før Australia satte spikeren i England-kista og fastsatte sluttresultatet til 1-3.

AVKLEDDE ENGELSKMENN: Da spillerne ble spilt nakne på banen, kastet denne tilskueren klærne.
SJOKKERTE AVISER: Fotballsidene i engelske aviser klinte til etter gårsdagens tap.