Verbal knock out mot Tyson

LONDON (Dagbladet): Mike Tyson får verbal juling dagen etter at han kom til England. Foreningen Rettferdighet for Kvinner prøvde i går å få kastet Tyson ut av landet. Det klarte de ikke. Men foreningen vant en verbal knock out: «Tyson er en absolutt skam, en styrtrik voldtektsmann».

Det sier foreningens talskvinne Julie Bindel etter at lagmannsretten i går ikke fant grunn til å overprøve innenriksminister Jack Straw. Det var Straw som lot Mike Tyson slippe inn i England. Under kvoten «spesielle omstendigheter». Det har skapte reaksjoner i Storbritannia.

For ifølge britisk lov kan personer som er dømt for lovbrudd bli nektet innreisetillatelse. Tyson satt fengslet i tre år etter at han i 1991 ble dømt for å ha voldtatt den 18 år gamle skjønnhetsdronningen Desiree Washington.

I fjor fikk Tyson tolv månder for å ha gått berserk etter et trafikkuhell. Men den tidligere verdensmesteren i tungvekt ble ikke stoppet i passkontrollen på Heathrow flyplass.

«Arrogant»

Tyson er på plass i luksushotellet Grosvenor House Hotel ved Hyde Park i London.

Her har han fått innredet et svært treningsstudio. På den måten skal Tyson sparre seg i form før møtet med Julius Francis i Manchester den 29. januar.

Det er ventet at Tyson får cirka 100 millioner kroner for sin første boksekamp i Europa.

På fengselbesøk

Tyson brukte gårsdagen til lett trening og en rundtur i London, bak i en svart Mercedes. Blant annet skal boksekjempen være veldig interessert i en ny racerbil, en McLaren Formel-1.

I følge avisa Daily Mail har Tyson planer om en tur til Maidstone-fengslet i sør-England. Her sitter den ene av det beryktede gangsterbrødreparet Kray, Reggie. Han fikk livstidsdom for drap i 1969. Reggie og Tyson har vært brevvenner siden Tyson satt inne for voldtekt.