Verd mer enn 1,2 milliarder

Thierry Henry forbløffet Fotball-Europa i går kveld. Verdens beste?

Den franske vidunderet scoret to og var involvert i fire av fem Arsenal-mål mot Inter i går kveld.

Nå gir Arsenal-formann Peter Hill-Wood klar beskjed til kjøpekåte Real Madrid og Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

- Han er uerstatterlig. Jeg var i middagsselskap kvelden før kampen og noen spurte meg om Thierrys prislapp: 50, 70 eller 100 millioner pund hvis Abramovits plutselig ringer. Mitt svar var at vi er ikke interessert i å selge. Vi har ikke tenkt å slippe ham, sier Hill-Wood til Evening Standard.

Det betyr altså at Arsenal sier nei til 1,2 milliarder kroner. Til sammenlikning ble Zinedine Zidane verdens dyreste spiller da han gikk fra Juventus til Real for 586 mill. i 2001.

Heldigvis for Arsenal undertegnet Henry en ny fireårskontrakt i sommer.

- Selvfølgelig betaler vi ham helvetes mye penger, men han har aldri framstått som grådig overfor meg. Det er en glede å forhandle med ham, og vi er henrykte over at han blir.

26-åringens prestasjon blir ikke mindre når Henry sjøl røper at han spilte med skader i går.

- Smerter i ryggen og låret plaget meg i begynnelsen. Før jeg scoret det andre målet ville jeg ut. Men da ballen kom og jeg så rommet, ville jeg bare kjøre på. Og det gjorde jeg, sier Henry.

Lagkamerat Edu mener Henry er helt unik som spiller.

- Han har alt som skal til for være verdens beste spiller. Han har styrke, han har kraft, han er god med venstre og høyre fot, han kan heade ballen. Hans teknikk er briljant. Han har alt, sier brasilianeren.

(Dagbladet.no)

ARSENAL-SHOW:</B> Thierry Henry og Arsenal-gutta sørget for den første britiske seieren på San Siro på 46 år i går kveld.